Gå til innhold
Annonse

Nærmere 26.000 mennesker besøkte Norges største årlige oljemesse OTD, som ble avsluttet i Stavanger i forrige uke.

Annonse

Torsdag 22. oktober stengte dørene etter to dager med Norges største årlige oljemesse, Offshore Technology Days (OTD), i Stavanger Forum.  Besøkstallet på 25.841 er høyere enn arrangørenes forhåndsestimat på 22-25.000 og tett på rekordåret 2013, der drøyt 27.000 registrerte besøkende kom på messen.

- Vi er overveldet over oppslutningen. Andre messer og konferanser opplever sviktende besøkstall i et tøft oljeår. At så mange mennesker prioriterte årets oljemesse viser behovet for å knytte kontakter og gjøre smart business i motgangstider, sier strategidirektør Peter N. Keilen ved oljemessen Offshore Technology Days.

Flere operatører enn tidligere

Antall utstillere var i år 500. Dagen før messestart kunne arrangøren melde at årets messe var fullbooket. De 25.841 som besøkte messen var i all hovedsak profesjonelle aktører i oljebransjen og representanter fra ulike bedrifter. - Både vi og utstillerne er strålende fornøyd med besøkstallene. Men viktigst av alt er at det meldes om at kontrakter ble inngått, og at utstillerne fikk mange profesjonelle besøk med stort utbytte. Dette bekrefter OTD sin ubestridte rolle som oljebransjens viktigste møteplass i 2015, og som messen der man gjør butikk med smartere, mer effektive løsninger tilpasset vanskeligere tider.

Under årets messe var det noe endring i sammensetningen av deltakerne.

- I år hadde vi flere besøkende fra operatørselskaper enn tidligere.Det kan tyde på at oljeselskapene nå søker en tettere dialog med leverandørbedriftene, sier Keilen.

Besøkende fra 34 land

OTD er en messe for og med den norske bransjen, med utgangspunkt i norske leverandørbedrifter. Likevel har den internasjonale oppmerksomheten i år vært påfallende stor. Totalt var deltakere fra 34 land til stede på Norges største årlige oljemesse.

Dette sier først og fremst mye om den internasjonale interessen rundt virksomheten på norsk sokkel. Mange kommer fordi de er nysgjerrige på hva norske leverandører kan levere av tjenester til dem, andre er interessert i teknologi eller har selv tjenester de ønsker å vise frem, poengterte Peter N. Keilen.

 

Redigert_DNV_GL
Redigert_DNV_GL

– Vi opplevde å ha godt besøk på vår stand, uttalte man hos DNV GL. – Vi fikk mange relevante henvendelser og hadde og mange gode diskusjoner med de besøkende på standen. Vi hadde fra i år valgt å flytte fra studentområdet til hovedutstillingen og opplevde dermed at vi tiltrakk oss både fagfolk og studenter.

Fra venstre Kjersti Myhre, Stine Fagerdal, Trine V. Salvesen og Lu Chai.

Redigert_Torgeir Myklebust_Kluber Librication
Redigert_Torgeir Myklebust_Kluber Librication

Torgeir Myklebust, salgssjef i Klüber Lubrication Nordic, hadde en positiv messeopplevelse med mange nye leads å følge opp videre. – For oss er OTD en veldig god arena hvor vi møter nye og eksisterende kunder, poengterte han.

Redigert_Stian A. Larsen Macgregor logo
Redigert_Stian A. Larsen Macgregor logo

Stian Andre Larsen, Sales Manager, Offshore Projects, MacGregor: – Vi hadde en godt besøkt stand, og med besøk av helt nye kunder for oss. Vi merker høyt fokus på kostnadsbesparende tiltak både på nytt utstyr og overhalingsjobber. Og det blir det detaljerte og gode diskusjoner av, som igjen gir et meget bra om ikke enda bedre slutt resultat. Alt i alt en flott OTD i en krevende tid, sa Larsen.

Redigert_Rolf Hagebø_Pallegrossisten copy
Redigert_Rolf Hagebø_Pallegrossisten copy

Rolf Hagebø er med på OTD for første gang med firmaet Pallegrossisten AS, som er totalleverandør av emballasje. – Messen var god for oss, spesielt onsdag var det mange interessante besøkende, fortalte han. – Vi bretter opp ermene og håper på mange nye kunder!

Redigert_Lekang Maskin
Redigert_Lekang Maskin

Lekang Maskin AS opplevde stor interesse under OTD, både innen filterløsninger og neste generasjon partikkeltellere med Ex-godkjenning. Her ved Knut Aslaksrud, Department Manager i Lekang Maskin.

Redigert Willy Brurås_Alfsen og Gunderson
Redigert Willy Brurås_Alfsen og Gunderson

Willy Brurås, salgsingeniør luftavfukting, Alfsen og Gunderson AS er fornøyd med årets OTD-messe. Han fikk en god del interessante kontakter både på avfukting, vannbehandling og pumper.

Redigert Øystein Sannarnes_Engineering Systems
Redigert Øystein Sannarnes_Engineering Systems

– Dette er første gang vi presenterer produktet Once på OTD, sa Øystein Sannarnes, salgs- og markedssjef i Engineering Systems. – Vi opplever at mange er interessert i vår programvare for å forbedre håndtering av tekniske data og dokumentasjon. Alle virker interessert i å heve kvalitet og sikre gjenbruk og sporbarhet på dokumentasjon, samt å forbedre seg i vedlikeholdsfasen. Det er mye å følge opp i etterkant av messen både innenfor maritimt, automasjon og blant de som leverer utstyr til olje- og gass.  Slik det ser ut nå, vil vi definitivt bli med på OTD 2016 i Bergen.

Annonse