MP CAT 21 AMBULANCE. Foto: Berserk Design AS

Maritime Partner skal bygge sin første ambulansebåt

Etter at Gulenskyss AS i Eivindvik inngikk kontrakt om ambulansebåtdrift for Helse Fonna, har selskapet nå signert byggekontrakt med Maritime Partner AS i Ålesund for leveranse av en ambulansekatamaran i mars 2019, heter det i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Båten skal være stasjonert på Sunde i Kvinnherad og være i drift i Sunnhordlandsbassenget fra 1. april 2019. Dette er den mest trafikkerte ambulansebåtstrekningen i Norge, med om lag 1500 oppdrag i året. Gulenskyss har kontrakt på drift av ambulansebåten i seks år, med opsjon på 2 år + 2 år.

Fartøyet er tegnet av Berserk Design AS på Stord, og det har i prosessen vært stort fokus på effektiv, trygg og komfortabel pasienttransport under varierende tidevannsforhold og forskjellige kaier. Båten vil inneholde gode løsninger som skal lette arbeidsdagen for både mannskap og helsepersonell. I tillegg har skrogene effektive, moderne linjer med lav motstand gjennom vannet. Dette vil redusere effektbehovet på maskineriet og dermed redusere utslippene.

Kontraktsignering i Gulen. Fra Gulenskyss (f.v.) Per Vold, Daniel Kvernøy og Rune Midtkandal fra Maritime Partner

Fartøyet skal bygges i komposittmaterialer, noe som gir god finish, lang holdbarhet og lav vekt. Maritime Partner har i løpet av de siste 24 årene levert mer enn 2000 store og mindre fartøyer i inn- og utland, i komposittmaterialer og aluminium, men så langt er dette den største katamaranen med dette byggematerialet, sier områdesalgssjef Rune Midtkandal; 

-Vi ser på dette prosjektet som en inngangsbillett til det norske ambulansebåtmarkedet, og ser fram til flere konkurranser som er under oppseiling. Per Vold i Gulenskyss AS har drevet med skyssbåter siden 1971 og er definitivt en mentor i hurtigbåtbransjen.

Tekniske data:

Lengde:             20,40m

Bredde:             7,20 meter

Toppfart:            Ca 30 knop

Kapasitet:          11 passasjerer, 2 båreplasser i sykelugar

Maskineri:          Volvo Penta IPS900

Han har hele tiden hatt sjømerking som sin kampsak og har høyt fokus på navigatørgjerningen og hva som kan trygge hverdagen langs en komplisert kystlinje. Maritime Partner tar derfor dette oppdraget med stolthet og skal gjøre en god jobb slik at rederiet får et produkt som innfrir forventningene, sier Midtkandal.