- Denne båten er ett veldig bra produkt og vi håper den vil bli en referansebåt i markedet, sier Arne Dybvik, salgs- og markedsdirektør i Maritime Partner om ALUSAFE CAT 16.

Maritime Partner leverer passasjerbåt til Vidar Hop Skyssbåter

Den nye båten ALUSAFE CAT 16 er en nyutviklet modell og tar 23 passasjerer, samt noe last.

Publisert Sist oppdatert

Båten går rett inn i rutetrafikk i Hardbakke-Kolgrov-Utvær sambandet i Solund kommune.

Miljøvennlig

Båten og passasjersalongen er designet etter krav for universell utforming og er utstyrt med elektrisk heis/landgang akter samt adkomst via fordekk.

Den universelle utformingen oppfyller med det kravene for å frakte handicappede passasjerer. Styrhuset er adskilt fra passasjersalongen og det er
separate toalett for mannskap og passasjerer.

Rutebåten er blant de mest miljøvennlige av denne typen. Motorene er i henhold til siste utslippskrav og godkjent etter den nye IMO Tier III forskriften for rensing og redusert utslipp av avgasser. Båten har også en kran slik at last kan håndteres til og fra øyene man skal trafikkere. Rederiet har strenge krav og store forventinger for å få en båt tilpasset sine behov og krav til kvalitet.

Leverer til forventningene 

- Vi er veldig glad for å ha innfridd kundens krav og fått levert båten i denne spesielle perioden med Covid og krig i Ukraina. Vi takker rederiet for det gode samarbeidet gjennom byggeperioden, sier Peder Myklebust, CEO i Maritime Partner.

- Båten leverer helt klart opp til forventningene sier reder og kaptein, Vidar Hop, på turen ‘’hjem’’.

- Kryssingen av Stad ble en god prøve og båten oppførte seg veldig fint selv i grov sjø. Vi holdt god fartover den værharde strekningen og båten håndterte det på en fortreffelig måte, legger han til.

ALUSAFE CAT 16 er bygget i resirkulerbart aluminium og skroget er utviklet i samarbeid med Ola Lilloe-Olsen i Lilloe-Design AS. Båten er utrustet med diesel fremdrift og faste propeller. Marsjfarten er 25 knop og båten er bygget etter Sjøfartsdirektoratets regler for passasjerskip, med fartsområde 3.