Gå til innhold
«ALFA DC» i 30 knop - manøvreingsdyktig og robust redingsbåt.  Foto: Hukkelberg Boats
«ALFA DC» i 30 knop - manøvreingsdyktig og robust redingsbåt. Foto: Hukkelberg Boats

Hukkelberg Boats har levert opplæringsbåt «ALFA DC» til ResQ AS.

«ALFA DC» er en båt av typen FRDC (Fast Rescue Daughter Craft) som er blitt spesielt tilpasset opplæringsformål.

- Et sentralt punkt i anskaffelsen av ny opplæringsbåt har vært å legge til rette for et bedre læringsmiljø om bord i båten. Hukkelberg har levert en båt som har et meget lavt støynivå både i styrhuset og ute på dekk, og det er derfor uproblematisk for kursleder og kursdeltakere å kommunisere uanstrengt, sier Jan Egil Breivik, senterleder ved ResQ Haugesund.

Båten er en betydelig oppgradering fra utstyret selskapet hadde tidligere, og vil spille en sentral rolle i opplæringstjenestene til ResQ AS i mange år fremover mener senterlederen.

Støydemping og bruk av materialer og komponenter av høy kvalitet sikrer et godt arbeidsmiljø om bord. Foto: Hukkelberg Boats
Støydemping og bruk av materialer og komponenter av høy kvalitet sikrer et godt arbeidsmiljø om bord. Foto: Hukkelberg Boats

Velutprøvd design 

Hukkelberg har produsert redningsbåter til offshore industrien siden midten av 90-tallet og har etablert seg i markedet som leverandør av robuste og svært sjøsterke arbeidsbåter.

- Vi har hele tiden hatt fokus på at våre båter ikke kun skal være «paragrafbåter» som henger i en davit for å oppfylle krav til redningsutstyr, men at de faktisk skal brukes, sier Øyvind Sommer Hukkelberg, leder i Hukkelberg Boats.

Derfor har det blitt lagt vekt på sjøegenskaper, manøvreringsdyktighet og lang levetid i utviklingen av disse båtene.

- Vi velger komponenter av høy kvalitet, og fokuserer på praktiske og robuste løsninger for å sikre godt arbeidsmiljø, ivareta sikkerheten til alle om bord og gi våre kunder et allsidig og pålitelig arbeidsverktøy i mange år, legger Sommer Hukkelberg til.

Thomas Breivik, salgsleder i Hukkelberg Boats er veldig glad for at ResQ AS skal bruke deres båt til opplæring av båtførere og redningspersonell.

- ResQ og Hukkelberg har i stor grad sammenfallende kundegrupper, og at folk som bruker slike båter i sitt daglige virke får komme og prøvekjøre en av våre båter er veldig artig. Vi har flere skrog av denne typen på lager, og opererer med en leveringstid på ned mot 70 dager på en slik båt, forklarer han avslutningsvis.