Gå til innhold
Annonse
Heidi Wolden gleder seg til å bruke sin tidligere erfaring i en ny jobb som administrerende direktør i Norled. Foto: Elisabeth Tønnessen.
Heidi Wolden gleder seg til å bruke sin tidligere erfaring i en ny jobb som administrerende direktør i Norled. Foto: Elisabeth Tønnessen.

Styret i Norled har tilsatt Heidi Wolden (50) som ny administrerende direktør i ferje- og hurtigbåtrederiet Norled. Hun vil tiltre i stillingen fra 1. mai.

Annonse

Heidi Wolden kommer fra stillingen som konsernsjef i entreprenør- og boligselskapet Kruse Smith.

Styreleder i Norled Elisabeth Grieg mener den nye administrerende direktør Heidi Wolden har solid ledererfaring og den nødvendige forretningsmessige forståelsen som kreves i Norleds konkurranseintense næring. Foto: Anne Valeur.
Styreleder i Norled Elisabeth Grieg mener den nye administrerende direktør Heidi Wolden har solid ledererfaring og den nødvendige forretningsmessige forståelsen som kreves i Norleds konkurranseintense næring. Foto: Anne Valeur.

- Vi er svært fornøyde med at Heidi Wolden har takket ja til å lede selskapet og vi ønsker henne velkommen til selskapet. Med nye, finansielt sterke eiere har Heidi de egenskapene vi leter etter i en leder for å videreutvikle selskapet i tråd med våre forretnings- og investeringsplaner, og sikre at vi forblir i førersetet på det grønne skiftet innen ferje- og hurtigbåtsektoren, sier Elisabeth Grieg, styreleder i Norled i n pressemelding.

Norled er ett av landets største ferjeselskaper og verdens femte største hurtigbåtselskap. Med mer enn 1 000 medarbeidere fra Oslo i sør til Tromsø i nord opererer selskapet over 80 fartøyer.

- Jeg er både svært glad og ydmyk til at jeg nå får muligheten til å lede et pioner-selskap for det grønne skiftet innen maritim næring. Norled satser betydelig på en grønn transformasjon innen ferje- og hurtigbåtnæringen, og jeg ser virkelig frem til å kunne bidra inn i den ønskelige, og nødvendige omstillingen, sier hun.

Handlekraftig og tydelig lederstil

Heidi Wolden har hatt stillingen som konsernsjef i entreprenør- og boligkonsernet Kruse Smith siden juni 2017.

Før det hadde Wolden mer enn 20 år bak seg i Equinor der hun har hatt en rekke lederroller langs store deler av verdikjeden innen olje og gass, primært innen strategiutvikling, forretningsutvikling og økonomistyring. Wolden har erfaring både fra internasjonal og norsk virksomhet.

Vokst opp med ferje

Wolden kommer opprinnelig fra Tingvoll på Nordmøre i Møre og Romsdal, og har derfor gjennom oppveksten vært en hyppig bruker av ferjetjenester.

I 24 år har hun imidlertid bodd i Stavanger hvor hun fortsatt bor i dag. Norled har også sitt hovedkontor i Stavanger.

- Gjennom oppveksten min måtte vi bruke ferje for å ha kontakt med store deler av samfunnet utenfor Tingvoll. Det har bidratt til at jeg er opptatt av den samfunnsansvarsrollen som Norled, i likhet med entreprenør- og boligbransjen har i Norge. Norled har en sentral rolle for å sikre vital infrastruktur og samferdsel for reisende og beboere langs kyst-Norge. Jeg gleder jeg meg til å arbeide for en viktig sak for samfunnet og distrikts-Norge, sier Heidi Wolden.

Lederskifte med nye kapitalsterke eiere

Den nye lederen i Norled kommer etter at selskapet i fjor sommer ble solgt fra DSD, det Stavangerske Dampskibsselskab til det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og det kanadiske selskapet CBRE Caledon Capital Management. Norleds tidligere administrerende direktør Ingvald Løyning er også konsernsjef i DSD, og inntil nylig hadde han begge posisjonene parallelt.

- Jeg ser frem til å komme inn i en organisasjon med kompetente og fremoverlente medarbeidere, og til å jobbe sammen for et faglig dyktig styre og solide eiere med et sterkt miljøengasjement kombinert med tydelige forventninger til forretningsmessig vekst, sier Wolden.

Annonse