Wärtsilä sitt nytt system kan installeres på eksisterende båter uten omfattende tilpasning. Illustrasjon: Wärtsilä.

Lanserer nytt system for håndtering av boil-off gass

Teknologikonsernet Wärtsilä introduserer Compact Reliq rekondenseringssystem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Systemet er designet for å rekondensere boil-off gass (BOG) om bord på fartøy som frakter LNG, og for å kjøle ned lasten under alle driftsmessige forhold.

Det kompakte designet gjør at det kan installeres på eksisterende båter uten omfattende tilpasningsarbeid,

- Selskapet har vært en pioner innen BOG-rekondensering, og det nye systemet er en fortsettelse av den sterke utviklingen vi har hatt på dette feltet. Nå som nye miljølover gjør at det globale markedet og behovet for LNG vokser, trengs det det større fleksibilitet. Systemet vårt er en viktig og innovativ ny brikke i puslespillet, sier Kjell Ove Ulstein, Director Sales & Marketing, Gas Solutions, Wärtsilä Marine Systems i en pressemelding.

På lik linje med tidligere rekondensering systemer levert at Wärtsilä, er det nye systemet basert på anerkjent Brayton-teknolgi. Denne teknologien gjør at en del av boil-off-gassen kan brukes som drivstoff for skipet, mens overskuddet gjøres om til væske og selges sammen med LNG-lasten.

Det å gjøre boil-off-gass om til væske i stedet for å brenne den har også en positiv effekt på miljøet, siden det ikke blir avgitt gassutslipp til atmosfæren.

- Systemet lages i samsvar med Wärtsiläs Smart Marine-tilnærming, slik at vi drar nytte av den nyeste teknologien innen digital energi-optimalisering. Det er gjort klart for fjernoveråkning og nettbasert driftsstøtte, og det er minimalt behov for vedlikehold i periodene mellom docking-intervallet på fem år, skriver selskapet videre.

Compact Reliq er kompatibel med Wärtsiläs Operational Performance Improvement and Monitoring (OPERIM) - system, og kan fullintegreres med båtens Planned Maintenance System (PMS).