Bjørg Ekornrud. Foto: Wista.

Kvinner i shipping første gang i Arktis

For første gang vil den årlige WISTAs generalforsamling og konferanse holdes over Polarsirkelen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra 23. til 26. oktober 2018 vil WISTA-medlemmer, gjesteforelesere og delegater samles i  Tromsø, den arktiske hovedstaden i Norge, for å diskutere spørsmål av kritisk betydning for Arktis fremtid.
 

Utfordringer i kø

-Vi valgte Tromsø for å markere utfordringene denne  regionen står overfor ettersom utvikling, turisme og politisk engasjement i Arktis fortsetter å vokse," sier WISTA Norges president Bjørg Ekornrud.

-Dette er en spesielt følsom del av verden, og hvert valg vi gjør må vurderes nøye. Målet med konferansen er å løfte de mest kritiske problemene og fremme dialoger for bærekraftig forretningsutvikling i Arktis, sier Ekornrud
 

Nøkkelforedrag

Under tittelen "Breaking the ice" vil konferansen inneholde nøkkelforedrag fra blant andre Nina Jensen, administrerende direktør i X FOUR-10 / REV, Frederick Kenney, direktør for juridiske og eksterne saker ved IMO, Harald Solberg, Konsernsjef for Norges Rederiforening, og Kristin Westvik, NCS Strategy Manager i Equinor.

Hovedemner for konferansen er energi og logistikk, veksten av arktisk cruising, ny teknologi for Arktis, og søk og redning. Tromsøs ordfører Kristin Røymo åpner konferansen og introduserer konseptet Tromsø som en "plastfri by".

Dette er WISTA


Women's International Shipping and Trading Association (WISTA), er en internasjonal organisasjon for kvinner i lederstillinger involvert i maritime transportvirksomhet og relaterte bransjer over hele verden. WISTA, som ble grunnlagt i 1974, teller nå mer enn 3000 individuelle medlemmer fra 44 nasjonale WISTA-foreninger i Europa, Amerika, Afrika, Asia og Oseania.
WISTA har som mål å øke mangfoldet, likestillingen og kvinners styrke i den maritime næringen. Den 5. juli 2018 godkjente IMOs styrende organ, IMO-rådet, WISTA Internationals søknad om rådgivende status.

Konferansen i Tromsø  forventer seg mer enn 200 internasjonale delegater.