Gå til innhold
Annonse
Annonse

Den hurtiggående katamaranen HSC Fjord Cat hadde i sommer en økning på hele 12 prosent i passasjertall per seiling sammenlignet med 2014. Spesielt i kategorien gående passasjerer hadde ruten mellom Kristiansand og Hirtshals en solid vekst.

HSC Fjord Cat – som i år har gått i rute mellom Kristiansand og Hirtshals i tidsperioden 13. mai til 30. august – har hatt en markant økning i passasjertrafikken sammenlignet med fjoråret. Av en totalvekst i passasjerer på 12 prosent per seiling, har norske passasjerer hatt en vekst på 13 prosent mens trafikken fra Danmark og EU har økt med åtte prosent. Antallet bobiler om bord har økt med ni prosent, mens transport av personbiler har økt med seks prosent. Den mest markante økningen har vært i gående passasjerer, eller passasjerer som tar seg om bord til fots. Her er økningen fra 2014 på hele 43 prosent.

Linjesjef for Fjord Line Express, Atle Woxholt, er godt fornøyd med tallene fra årets sesong.

– Etter en forsommer med mye ustabilt vær, har høysesongen og avslutningen på sesongen vært svært god. En bestillingsvekst på forsommeren lovet godt, men nå er sesongen over og vi kan endelig konkludere med en god vekst, sier Woxholt.

– At vi er det raskeste alternativet til Danmark, er noe våre gjester gir oss positive tilbakemeldinger på. I år har vi dessuten hatt spesielt fokus på å forbedre vårt matkonsept, noe som har fått en god mottakelse. At vi nå også får ta i bruk passasjertuben, gjør at reisen blir smidigere for mange, avslutter Linjesjef for Fjord Line Express, Atle Woxholt.

HSC Fjord Cat vil etter plan starte opp sommerruten i 2016 den 4. mai.

Siden starten i 2006 har HSC Fjord Cat fraktet rundt 2 millioner passasjerer over Skagerrak. Den hurtiggående fergen tar 676 passasjerer og inntil 180 biler og fire busser. HSC Fjord Cat holder fortsatt verdensrekorden for hurtigste seilas mellom USA og Storbritannia, som ble satt da fergen som ny i 1998 brukte to døgn, 17 timer og 59 minutter på turen.