Gå til innhold
Annonse
Det er oppdaget koronasmitte blant to av mannskapet om bord på hurtigruteskipet «Roald Amundsen» Arkivfoto: Sigbjørn Larsen
Det er oppdaget koronasmitte blant to av mannskapet om bord på hurtigruteskipet «Roald Amundsen» Arkivfoto: Sigbjørn Larsen

To besetningsmedlemmer på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS «Roald Amundsen» har testet positivt for COVID-19. Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen gjester om bord.

Annonse

De to besetningsmedlemmene ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på COVID-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag ble likevel begge rutinemessig testet.

De to besetningsmedlemmene er nå innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), skriver Hurtigruten i en pressemelding.

Skipet er nå isolert, og alle de 160 besetningsmedlemmene om bord vil bli testet.

- Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Vi har god og løpende kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune, UNN og andre ressurser både lokalt og nasjonalt, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

- Vi har daglige kontroller av alle At disse to tilfellene ble oppdaget og isolert tidlig, selv uten symptomer på Covid-19, viser at disse tiltakene fungerer, sier Ege.

MS «Roald Amundsen» skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Dette cruiset blir nå avlyst. Den neste reisen med skipet er ikke planlagt før i begynnelsen av september.

-Vi tar også kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger for å gi dem informasjon og videreformidle myndighetenes råd, sier Ege.

Praktisk informasjon:

**Gjester som skulle vært med på seilingen med avgang fra Tromsø fredag ettermiddag vil bli kontaktet. De kan også ta kontakt med Hurtigruten på telefon ----.

**Hurtigruten jobber med å kontakte gjester på MS Roald Amundsens avganger 17. og 24. juli. Hurtigruten oppfordrer alle gjester til å følge myndighetenes råd, og ta kontakt med sitt lokale helsevesen dersom du skulle oppleve symptomer.

- Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Derfor innførte vi allerede i januar strenge prosedyrer for å begrense risiko for smitte om bord på våre skip. Våre smittevernregler er på flere områder er strengere enn myndighetenes anbefalinger. Vi har blant annet redusert kapasiteten betraktelig om bord på skipene for å tilrettelegge for sosial distansering, endret matkonsepter og hyppig desinfisering av fellesområder, sier Ege.

Annonse