Skotske Triumph Subsea Services’ nye fartøy representerer et teknologisk skifte i servicemarkedet for undervannskonstruksjoner. Illustrasjon: Skipsteknisk

Kongsberg får oppdrag til nyskapende skotsk fartøy

Kongsberg Maritime har signert en intensjonsavtale med Brodosplit Shipyard og DIV Group i Kroatia om å levere en stor utstyrs- og teknologipakke til et feltutviklingsfartøy (FDV) som bygges for det skotske selskapet Triumph Subsea Services. Avtalen har en opsjon om leveranser til tre tilsvarende fartøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det nye fartøyet skal kunne brukes i forbindelse med de fleste serviceoppgaver til undervannskonstruksjoner – innen offshore olje og gass, subsea, telekommunikasjon, avvikling og i fornybarmarkedet.

Det nye fartøyet skal være kostnadseffektivt og svare til høye miljøkrav, og Kongsbergs leveranse bidrar vesentlig til dette. Leveransen vil bestå av en integrert pakke med motorer, thrustere, dekksmaskineri, sikkerhetssystemer, samt elektro- og kontrollsystemer. Triumph skal installere en egenutviklet bro, som sammen med Kongsbergs digitale teknologi vil bidra til at skipene blir «future proof».

– Vi er veldig fornøyde med å ha jobbet med Kongsberg helt fra de innledende konseptuelle stadiene i prosjektet og for å ha inkludert deres utstyr og systemer. Det gjør at vi kan bygge et banebrytende fartøy med lavest mulig miljømessig fotavtrykk, samtidig som vi får best mulig driftsløsning og ivaretar sikkerheten for både mannskapet og miljøet, sier grunnlegger og COO i Triumph Subsea Services, Gray Johnstone.

Tommy Andree Hove, Regional Sales Director Americas for Kongsberg Maritime- Vi er stolte av å være en sentral leverandør for disse FDV-fartøyene.

– Det å få være en del av et slikt banebrytende prosjekt i markedet for service av undervannskonstruksjoner, speiler KONGSBERGs ambisjoner om å levere nye, bærekraftige teknologier og løsninger, sier Hove.