Planen er å installere Vessel Insight på alle de 22 fartøyene i løpet av de kommende månedene. Foto: Kongsberg

Kongsberg Digital signerer flåte på Vessel Insight

Kongsberg Digital har signert en avtale med det amerikanske rederiet Dorian LPG. Avtalen omfatter Kongsberg Digitals digitale plattform for skipsovervåkning og -analyse, Vessel Insight, som i første omgang skal bli installert på 22 skip.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- At Dorian, som i flere år har vært kjent for å være i front på digitalisering, velger Kongsberg Digital og Vessel Insight ser vi på som en stor tillitserklæring. Vi er veldig glade for å kunne levere til flåten deres, og med det bistå å gi dem et konkurransefortrinn i et presset marked, sier Andreas Jagtøyen, Executive Vice President Digital Ocean, Kongsberg Digital.

Datadrevet tilnærming for å redusere karbonavtrykk

Med Vessel Insight vil Dorian overvåke og forutsi forbruk- og utslippsdata for å møte den Den Internasjonale sjøfartsorganisasjonens (IMO) IMO-2023 forskriftene. I forskriften blir det stilt krav om at fartøyene kombinerer en teknisk og operativ tilnærming for å redusere karbonutslippet. Dorian søker også å sammenlikne ytelsen mellom fartøystyper i flåten.

- Denne kontrakten understreker det uutnyttede potensialet og verdien av å samle inn data for å analysere, forutsi og forbedre prosesser for fartøy og flåter. Dette er spesielt viktig for den maritime industrien i den nåværende situasjon hvor nøkkelen til suksess er å få et konkurransefortrinn samtidig som man reduserer utslipp og innfrir nye reguleringer. Vessel Insight vil sørge for at Dorian er rustet til å nå sine mål, sier Andreas Jagtøyen, Executive Vice President Digital Ocean, Kongsberg Digital.

Den eksponentielle veksten i bruken av datadrevne løsninger forsterker muligheten for skipseiere til å fatte innsiktsbaserte beslutninger. Tilgang til data og meningsfull innsikt er nøkkelen til suksess, spesielt nå som den maritime industrien er vitne til et skifte mot mer energieffektive skip ledet av stadig strengere IMO reguleringer.

- Vi er glade for å samarbeide med Kongsberg Digital på dette viktige initiativet. Da vi kartla markedet følte vi at Kongsberg Digital hadde utviklet et flott produkt som oppfyller våre behov og som burde begynne å levere resultater raskt, sier John C. Lycouris, CEO, Dorian LPG (USA) LLC.

Kontrakten mellom Kongsberg Digital og Dorian LPG DK ApS ble signert 4. mars 2021. Planen er å installere Vessel Insight på alle de 22 fartøyene i løpet av de kommende månedene.

Dorian LPG (DK) ApS er datterselskap av Dorian LPG Ltd (“Dorian”).