Knallstart for nytt cruisetilbud i Bergen. Foto: Bergen Cruise & Events

Knallstart for nytt cruiseskip i Bergen

- Vi har hatt en booking over all forventning sier eier og driver av det nye cruiseskipet «Eric Bloodaxe», Pål Eide Hansen i Bergen til Skipsrevyen.

Publisert Sist oppdatert

- Det nye cruiseskipet, «Eric Bloodaxe», ble kjøpt fra Spania, forteller Hansen.

Skipet har vært i dokk på Endur og blitt bygget om og oppgradert til norsk standard. Nå skal skipet seile i fjordcruisefarten i Bergen. Fra 1. januar i år startet skipet opp med fjordcruise fra Fisketorget til Alverstraumen i Nordhordland.

- Fra første april vil skipet også gå daglige historiske cruise for å oppleve Bergens historie sett fra sjøsiden, forklarer Hansen.

Navnet «Eric Bloodaxe» har skipet fått for selskapet ville ha et historisk navn som klinger godt på engelsk i turistsammenheng.

- Skipet har også en økseformet baug, så det passet godt, sier Hansen.

Totalt vil det bli fire faste stillinger tilknyttet skipet. I turistesongen med arrangementer og events blir det naturlig nok enda fler. Skipet tar i dag 75 passasjerer, men etter å ha gjennomført ytterligere oppgradering og utbygging vil det bli sertrifisert for 98 passasjerer. Fremdriften om bord er dieselmotorer. 

- Vi har fått en knallstart over all forventning, sier Hansen. Vi hadde budsjettert med et underskudd i januar i oppstartfasen, men det gjør jo ikke noe om vi i stedet tjener penger, sier han. Vi går med halvt belegg i vinter grunnet covid-situasjonen og at folk vil sitte inne, men vi har da fullbookede skip med 45 gjester om bord. Det er over all forventmning og noe vi ikke hadde drømt om, avslutter Hansen.