Produksjonshallen i Polen. Foto: Karstensens Skibsværft

Karstensens satser på eget skrogverft

Danske Karstensens Skibsvæft skriver i en pressemelding at de satser på egen skrogproduksjon og starter selskapet “Karstensen Shipyard Poland”. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Med oppstart 1. juli leaser Karstensens Skibsvært verftsfasiliteter av Vistal Offshore i Gdynia i Polen. Målet, skriver de er å bli herre over egen produksjon og egenhendig stå får design, bygging og utrustning av fartøy. Verftsfasilitetene fra 2013 er utstyrt med blant annet to haller på 200 meter x 30 meter x 30 meter.

Med en ordrebok bestående av 13 fartøyer som skal leveres de nærmeste to årene ser de danske fiskebåt-verfte frem til å få kontroll på hele prosessen. 

Karstensens har fra tidligere 10 skipsingeniører og inspektører ansatt i Polen, som har hatt som oppgave å inspisere og følge opp Karstensens skrog. Nå kan de se frem til mindre reisevirksomhet mellom ulike verft, og å få 200 nye kollegaer. Planen er å starte produksjonen umiddelbart etter overtakelse, første skrog som forlater Karstensens Shipyard Poland blir byggenummer 450 “Lunar Bow” som skal utrustes i Skagen sommeren 2019 og overleveres itil skotske Lunar Fishing i januar 2020. 

Skagen-verftet opplyser at satsningen i Polen ikke vil få noen negative følger for verftet i Danmark.