Gå til innhold
Produksjonshallen i Polen. Foto: Karstensens Skibsværft
Produksjonshallen i Polen. Foto: Karstensens Skibsværft

Danske Karstensens Skibsvæft skriver i en pressemelding at de satser på egen skrogproduksjon og starter selskapet “Karstensen Shipyard Poland”. 

Med oppstart 1. juli leaser Karstensens Skibsvært verftsfasiliteter av Vistal Offshore i Gdynia i Polen. Målet, skriver de er å bli herre over egen produksjon og egenhendig stå får design, bygging og utrustning av fartøy. Verftsfasilitetene fra 2013 er utstyrt med blant annet to haller på 200 meter x 30 meter x 30 meter.

Med en ordrebok bestående av 13 fartøyer som skal leveres de nærmeste to årene ser de danske fiskebåt-verfte frem til å få kontroll på hele prosessen. 

Karstensens har fra tidligere 10 skipsingeniører og inspektører ansatt i Polen, som har hatt som oppgave å inspisere og følge opp Karstensens skrog. Nå kan de se frem til mindre reisevirksomhet mellom ulike verft, og å få 200 nye kollegaer. Planen er å starte produksjonen umiddelbart etter overtakelse, første skrog som forlater Karstensens Shipyard Poland blir byggenummer 450 “Lunar Bow” som skal utrustes i Skagen sommeren 2019 og overleveres itil skotske Lunar Fishing i januar 2020. 

Skagen-verftet opplyser at satsningen i Polen ikke vil få noen negative følger for verftet i Danmark.