Gå til innhold

Kanadisk fiskeriselskap velger Skipsteknisk design

Illustrasjon av «Saputi II», designet av Skipsteknisk. Illustrasjon: Skipsteknisk
Illustrasjon av «Saputi II», designet av Skipsteknisk. Illustrasjon: Skipsteknisk

Skipsteknisk melder i en pressemelding onsdag at fiskeriselskapet Qikiqtaaluk Fisheries Corporation (QFC) hjemmehørende i Iqaluit på Baffin Island i Canada, har tildelt  designoppdraget for sin nye «state-of-the-art» frysetråler til Skipsteknisk.  

Det nye multi-disiplinære fartøyet som vil få navnet «Saputi II» vil ha en lastekapasitet  på 800 tonn reker eller 1200 tonn piggvar. Fartøyet er av ST-118 design og vil få en  lengde på 79 m og en bredde på 17 m.  

Fabrikktråleren vil bli bygget med høy isklasse og for øvrig designet for operasjon i  svært krevende klimatiske forhold i Baffin-bukta. Innredningen vil få kapasitet for et  mannskap på 34.  

Fiskeriselskapet QFC opererer i dag fabrikktråleren «Saputi», som ble bygget i Norge i 1987, den gang til et rederi på Færøyene. Også dette fartøyet er av Skipsteknisk design.  

- «Saputi II» vil øke den totale produksjonen og redusere den totale kostnaden per tonn ferdig produkt, og gi flere jobber til Nunavummiut. Qikiqtaaluk Corporation og dets heleide datterselskap QFC har vært pionerer i utviklingen av Nunavut reker- og piggvarfiske, og denne siste bestrebelsen viser vårt pågående engasjement for fiskeriet og maksimering av fordelene for Nunavummiut, sier styreleder Olayuk Akesu i QC.