Gå til innhold
Annonse

I januar i år ble det kjent at selskapet Hornsnes Invest A/S investerte 100 millioner danske kroner i Hirtshals Yard. Nå kommer det mer penger på bordet.

Annonse

Avtalen i januar var avgjørende for å bevare det tradisjonsrike verftet på Nord-Jylland, og sørget for at de 100 arbeidsplassene ble sikret.

Siden den gang har etterspørselen etter flytedokken vært stigende, og for å ytterligere fremtidssikre den melder investorene at de bidrar med ytterligere 10 millioner danske kroner for å forsterke dokken.

I august 2018 kantret flytedokken med den norske ringnotsnurperen «Hardhaus» fra Austevoll inni. Den var nær totalhavari etter ulykken. Skadene beløp seg til flere titalls millioner kroner. Det var også nære på at hele verftet gikk under.

Noe du kan lese mer om i denne månedens magasin:

Direktør i Hirtshals Yard, Rasmus Brohus. Foto: Bent Bach
Direktør i Hirtshals Yard, Rasmus Brohus. Foto: Bent Bach

Kapitalsterke eiere

Arbeidet med å forsterke og fremtidssikre dokken skulle vært gjennomført i løpet av de kommende årene, men med midlene fra Hornsnes Invest kan dette arbeidet gjøres i en èngang.

- Vi er ekstremt heldige som har kapitalsterke og visjonære eiere. Hornses Invest viser atter en gang at de ønsker å sikre verftet for fremtiden og våre mange direkte og indirekte arbeidsplasser, sier direktør i Hirtshals Yard Rasmus Brohus.

Bak selskapet Hornsnes Invest står selskapene Asbjørn AS, Rederiet Ruth AS, Beinur AS og Rederiet Isafold, som i praksis utgjør fire pelagiske fiskefartøy, alle med hjemmehavn i Hirtshals.

Annonse