Gå til innhold
Lars Peder Solstad leder kjemperederiet i Skudeneshavn. Foto: Rederiforbundet
Lars Peder Solstad leder kjemperederiet i Skudeneshavn. Foto: Rederiforbundet

I knapt halvannet år het Norges største offshore-rederi SolstadFarstad. Fra og med 1. oktober seiler Skudeneshavn-rederiet igjen under navnet Solstad Offshore. 

“Ny dag, nytt navn! Ønsk Solstad Offshore ASA velkommen,” skriver rederiet på sin Facebook-side.

6. februar 2017 ble det kjent at Solstad Offshore ville slå seg sammen med Farstad Shipping og Deep Sea Supply, året før hadde rederiet på Karmøy fusjonert med REM Offshore. Fra 22. juni var kjemperederiet med en flåte på 154 fartøyer på børs under navnet SolstadFarstad.

Etter å ha uttrykt misnøye med resultatet av fusjonen trakk Sverre Andreas Farstad seg ut av styret i selskapet i januar, og ba samtidig om at familienavnet ble fjernet, et ønske selskapet har etterkommet og som nå trer i kraft.

– Det har blitt en for stor belastning for meg å se hvordan forholdet mellom Skudeneshavn og Ålesund har utviklet seg. Ålesund er jo nærmest radert ut, sa Farstad til E24 da han trakk seg.

I etterkant av generalforsamlingen i mai solgte Farstads selskap Farstad og Tyrholm Invest AS om lag halvparten av sine aksjeposter i rederiet. Per dags dato sitter Farstad og Tyrholm Invest AS med 1,37 prosent av aksjene i selskapet. Røkkes Aker Capital sitter med 20,07 prosent, John Fredriksen-eide Hemen Holding Ltd med 17,22 prosent og familien Solstad med 6,47 prosent gjennom Soff Invest AS.