Gå til innhold
Annonse
Illustrasjon: Myklebust Verft
Illustrasjon: Myklebust Verft

Myklebust Verft har tildelt Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers en kontrakt for å levere et skrogintegrert sjøvannskjølingssystem til en brønnbåt som skipsverftet bygger for brønnbåtrederiet Sølvtrans.

Annonse

Hydroniq Coolers skal levere selskapets Rack sjøvannskjølingssystem til brønnbåten. Rack sjøvannskjøler skiller seg fra andre kjølesystemer ettersom den er integrert i skroget under hovedmaskinrommet til skipet, noe som frigjør verdifull plass i maskinrommet.

– Løsningen med et skrogintegrert system er spesielt gunstig der det er stor last og liten fremdrift, typisk for en brønnbåt. Der gir Hydroniq Coolers’ Rack sjøvannskjøler bedre kjøling enn hva en typisk bokskjøler gjør, sier Tor Inge Nordmo, prosjektleder hos Myklebust Verft AS.

Sjøvannskjølesystemer benyttes for å redusere temperaturene i skipets motorer og andre hjelpesystemer ved å bruke sjøvann for å unngå overoppheting av motoren og andre kritiske systemer.

Skal leveres i 2021

Hydroniq Coolers har tidligere levert tilsvarende system til de to Sølvtrans brønnbåtene «Ronja Ocean» og «Ronia Diamond», som begge ble bygd ved Myklebust Verft.

– At verdens største brønnbåtrederi og et av deres foretrukne verft kommer tilbake til oss med nye bestillinger er den beste markedsføringen systemene våre få, sier Håvard S. Tveitane, salgssjef i Hydroniq Coolers.

Den nye brønnbåten er nybygg nummer 75 ved Myklebust Verft og skal leverast i mars 2021. Båten er av designet NVC 389 fra Kongsberg Maritime CM. Sammenliknet med «Ronja Ocean» og «Ronia Diamond», som begge hadde lastekapasitet på 3 200 kubikkmeter, vil den nye brønnbåten ha lastekapasitet på 4 000 kubikkmeter på grunn av 7,2 meters større skroglengde.

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille utstyret ved hovedkvarteret i Ålesund og levere det til Myklebus Verft på Gursken i Møre og Romsdal.

Hydroniq Coolers har ikke oppgitt verdien på kontrakten, men understreker at den er strategisk viktig for selskapet.

Annonse