Kraftig brann og eksplosjon om bord i norsk bilfraktskip. Foto: Sky4

Eksplosjon i Høegh-skip

Det har vært en eksplosjon og kraftig brann om bord på det norske bilfraktskipet «Höegh Xiamen» ​som ligger ved Florida-kysten. Ni amerikanske brannfolk er innlagt på sykehus som følge av ulykken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Eksplosjonen inntraff rundt tre timer etter at brannvesenet først rykket ut etter melding om brann, opplyser den lokale brann- og redningsetaten i Jacksonville på Twitter. Bilfrakteskipet «Höegh Xiamen» tilhører det norske rederiet Höegh Autoliners. Brannen brøt ut på skipets sjuende dekk, kort tid etter at det hadde blitt ferdig lastet på Blunt Island nordøst for byen Jacksonville, ifølge en pressemelding fra rederiet.

Mannskapet på 21 kom seg trygt av skipet før eksplosjonen.

Nesten 150 brannfolk har jobbet i roterende grupper for å få bukt med brannen som fortsatt herjer på skipet. Brann- og redningsetaten melder på Twitter at arbeidet trolig vil ta dager, og ikke timer.

– Dette er en av dagene hvor man ankommer noe som dette og det er en av de verste tingene man vil gjøre i karrieren sin, sier lederen for organisasjonen for brannfolk i Jacksonville, Randy Wyse, til lokalavisa Florida Times-Union.

Fire av de ni brannfolkene innlagt på sykehus for behandling for brannskader. En er innlagt på intensivavdelingen. Tilstanden til alle brannfolkene er stabil.

Det jobbes nå med å avklare årsaken til brannen og eksplosjonen, skriver E24.

Hendelsen startet rundt klokken 22 torsdag kveld norsk tid. Skipet er eid av skipsinvesteringsfirmaet Ocean Yield, får E24 bekreftet, der Kjell Inge Røkke er største aksjonær gjennom Aker Capital.

Ocean Yield har leid ut skipet til Höegh Autoliners, som har leid det videre til Grimaldi Deepsea. Sistnevnte står for den kommersielle driften.

Les mer om skipet her