Gå til innhold
Annonse
Foto: Kystverket
Foto: Kystverket

Det lekker vann inn i tråleren «Northguider» som havarerte på Svalbard 28. desember. Det bekrefter Kystverket fredag ettermiddag. 

Annonse

- Havaristen ligger stabilt, med slagside på 17 grader. Personell fra bergingsselskapet har vært om bord i havaristen for å se nærmere på skadeomfanget, skriver Kystverket i en statusoppdatering fredag ettermiddag. 

- Det er tidligere meldt om vanninntrenging i maskinrommet og hjelpemaskinrommet, dette ble bekreftet ved inspeksjonen. Det har også blitt fjernet en del potensiell forurensing fra havaristen, blant annet tauverk, dunker med olje, maling og kjemikalier, skriver de videre.

Foto: Kystverket
Foto: Kystverket

Det er meldt om begrensede lekkasjer av olje i maskinrommet, og det er foreløpig ikke noe som tyder på skader på dieseltanker. Kystverkets overvåkingsfly har ankommet Longyearbyen, og det planlegges overflyvning i området for å få bedre oversikt over isforholdene og eventuell forurensing i området.

- Værutsiktene er gode frem til lørdags morgen, og tiden blir brukt til å skaffe best mulig oversikt over bunnforholdene rundt havaristen, se nærmere på skadeomfanget og planlegge bergingsaksjon. Det blir blant annet brukt ROV og lettbåt i dette arbeidet, heter det.

Annonse