Hareide Designmill/Berg Propulsion hedres av internasjonal prisjury

Det er med stolthet og glede at Hareide Designmill meddeler at vi, for andre gang, har vunnet den internasjonale designprisen ”red dot:best of the best”.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Denne gang for produktet manøverhendel og panel som vi har designet for den svenske bedriften Berg Propulsion. I 2006 var vi første norske designbyrå som vant prisen, og da for designet av Jøtuls ovn F373. Nå gjentas suksessen og vi blir det første norske byrå som er tildeles ”red dot: best of the best” for andre gang.
”Red dot design award” er den største og mest anerkjente deignprisen i verden. Den deles ut hvert år i tre ulike kategorier: product design, communication design og design concept. Den internasjonale prisjuryen mottok i år over 11000 søknader fra 61 ulike land, og Hareide Designmill kom gjennom nåløyet som ”best of the best” i kategorien ”product design”. Produktet manøverhendel og panel er vurdert av den internasjonale prisjuryen etter kriteriene innovasjon, funksjonalitet og formale kvaliteter, og med anerkjennelsen er vi igjen plassert på linje med designteam i internasjonale konsern som blant andre adidas, Apple, mercedes-Benz, Nokia, Phillips, Simens og Sony.
BRC800 Manøverhendel og panel styrer hastighet og retning på supplyskip samtidig som det viser viktig informasjon om hele drivlinjen. Det brukes av skippere, kapteiner og loser på bro ombord i supplyskip samt av personale i engine control room.
Med det nye produktet ønsker Berg Propulsion å revolusjonere sitt eksisterende kontrollpanel og gi det en ryddig og særegen identitet. Det har fått et unikt og sterkt design som understreker bedriftens identitet, kjerneverdier og grafiske profil. Det visuelle kaoset er ryddet opp, og panelet gjengir kun informasjon som er nødvendig.
For Hareide Designmill er tildelingen av ”red-dot: best of the best” en oppmuntring i arbeidshverdagen, og ikke minst en bekreftelse på at vi, sammen med Berg Propulsion, har utviklet et innovativt, funksjonelt og estetisk produkt for den maritime industrien.