Gå til innhold
Annonse
Torghatten har målt over 30 i kastene, men holder fortsatt stand mot uværet. Foto: Sigbjørn Larsen.
Torghatten har målt over 30 i kastene, men holder fortsatt stand mot uværet. Foto: Sigbjørn Larsen.

- Vi har målt over 30 i kastene, men Torghattens ferger Halhjem-Sandvikvåg går som normalt sier Are Aasheim til Skipsrevyen. Uværet har ført til flere instilte fergeavganger flere steder i landet.

Annonse

- Vindretningen er ganske gunstig for oss i dag med østavind, forklarer Aarhus. Om bord på fergen MF “Flatøy” gynger det mer enn normalt under føttene, men ikke værre enn at en dame er i full gang med krølltangen for å fikse på frisyren. Skumsprøytet står flere meter til værs ettersom dønningene treffer land. 

- Det har vært voldsomme værmeldinger i det siste, men så har vi jo hatt mye vær og, sier den sindige matrosen Are Aasheim. Han forteller at Torghatten ikke har noen planer om å innstille ferger i dag, men at de løpende vurderer vind og vær. Passasjerenes sikkerhet kommer først. 

Foreløpig går dermed det viktige fergesambandet på E39 mellom Halhjem og Sandvikvåg som normalt. Color Line har imidlertid innstilt alle sine fergeavganger til Danmark og Sverige i dag. Fjord 1 har også instilt flere fergeavganger over Boknafjorden og Rute 48 Halsa-Kanestraum. Også noen C-avganger Mortavika-Arsvågen er innstilt. 

Annonse