Gå til innhold
Annonse
Salt ship design har 20 skip i ordreboken. Fra venstre Johannes Eldøy, Arne Stenersen og Øyvind Tveit Vestbøstad. Foto: Sigbjørn Larsen
Salt ship design har 20 skip i ordreboken. Fra venstre Johannes Eldøy, Arne Stenersen og Øyvind Tveit Vestbøstad. Foto: Sigbjørn Larsen

- Vi har 20 skip under bygging, sier administrerende direktør i Salt Ship Design på Stord, Arne Stenersen til Skipsrevyen.

Annonse

-Fiskebåter og båter til oppdrettsnæringen er noe av det som det jobbes mye med nå, forteller teknisk direktør Øyvind Tveit Vestbøstad. Miljøet på Stord er et av verdens ledende frittstående skipsdesignselskaper.

Å være frittstående gir muligheter i en krevende tid

- For oss har det skapt muligheter å være frittstående i en krevende tid, sier leder for prosjektutvikling Johannes Eldøy. – Vi fokuserer på å finne de beste løsningene ut fra skipets operasjoner og står fritt til å samarbeide med ulike verft og teknologileverandører.

Spesielt viktig

- For oss er det to ting som er spesielt viktig. Det er dybdeforståelse av oppgavene som skipet skal utføre, og å være ekstrent gode på  å integrere ny teknolgi om bord, sier Eldøy. Vi blir målt på skipets suksess i operasjon.

Fått jobbe med de beste

- Vi har vært heldige å fått jobbet med verdensledende og innovative redere og sluttbrukere, sier Stenersen. Det har gitt oss verdifull erfaring og kompetanse og bygge videre på. Vi har også vært svært bevisste på å ansette unge dyktige mennesker med nye tanker og ideer.

Ordreboken består av 1/3 fiskeri, 1/3 aquakultur og 1/3 offshore, offshore wind og exploration-yachts, opplyser Stenersen.

 

 

Annonse