Gå til innhold
Illustrasjonsfoto,
Illustrasjonsfoto, "Star Kilimanjaro". Foto: Grieg Star

Grieg Star og Gearbulk melder i dag at de slår seg sammen i en joint venture med nytt tørrlastrederi. 

Det nye rederiet som vil operere over 130 fartøy får sitt hovedsete i Bergen. Grieg og Gearbulk vil beholde eierskap og teknisk drift på skipene.

– Vi ser på våre to operasjoner som komplementære, noe som gjør dette samarbeidet til et naturlig neste skritt for våre selskaper. I et stadig mer konkurranseutsatt marked, tror vi denne nye enheten vil ha størrelsen til å bygge og opprettholde en allsidig og selvstendig shippingtjeneste, sier Camilla Grieg, administrerende direktør i Grieg Star i en pressemelding.

Rune Birkeland skal lede det nye tørrlastrederiet. Foto: Grieg Star
Rune Birkeland skal lede det nye tørrlastrederiet. Foto: Grieg Star

Gearbulk eier 65 prosent, mens Grieg Star eier 35 prosent. Toppsjef blir Rune Birkeland som i dag er administrerende direktør i Grieg Logistics, og styreleder blir Gearbulks Kristian Jebsen.

- Denne avtalen representerer våre selskapers intensjon om å bygge et bedre tjenesteutvalg for våre kunder. Antallet fartøy og ruter kombinert vil gjøre det lettere for kundene å finne tjenester som passer deres behov, sier Jebsen, konsernsjef og styreleder i Gearbulk.

Rederiet som ennå ikke har fått navn vil bli opprettet som et selvstendig norsk selskap  og forventes og være i full drift i løpet av første halvår 2017.