Nærings- og handelsminister Trond Giske / Foto:Regjeringen

Giske møtte GIEK og Eksportfinans

- Jeg ønsker å raskt danne meg et bilde av situasjonen i eksportindustrien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Innspill fra GIEK, Eksportfinans og Innovasjon Norge vil være svært verdifulle, sier nærings- og handelsminister Trond Giske. Han ba om forslag til tiltak fra de tre virksomhetene i et møte i NHD i dag.

Nærings- og handelsminister Trond Giske pekte på at selv om verfts- og leverandørindustrien har hatt et godt år i 2009, står de overfor utfordringer i 2010 og 2011, når ordremengden skrumper inn.

- Vi trenger tiltak for å beholde kompetansemiljøene gjennom bølgedalen, før oppgangen kommer igjen. For å sitere Wayne Gretzky: Vi må være der pucken kommer til å være, ikke der pucken er. Vi må være der markedene kommer i 2012 og 2013, sa Trond Giske til pressen etter møtet i dag.

- Vi er glad for at statsråden har grepet fatt i dette så fort. Vi i GIEK følger jo verfts- og utstyrsleverandørene tett, og vet at dette er næringer med mye kompetanse, sa Wenche Nistad.

- Det er viktig at GIEK har et godt rammeverk, slik at vi kan være enda mer fleksible fremover. Vi ser fram til å levere disse viktige innspillene til departementet, sa hun.