Gå til innhold
MS «Holmfoss» gikk på grunn utenfor Ålesund. Foto: Lizbeth Osnes
MS «Holmfoss» gikk på grunn utenfor Ålesund. Foto: Lizbeth Osnes

Frakteskipet MS «Holmfoss» gikk torsdag på grunn i Ellingsøyfjorden ved Nakkevika i Ålesund. Nå er skipet løst. 

Skipet har et mannskap på ni personer, og ifølge politiet i Møre og Romsdal er det ikke meldt om personskader. Det er heller ikke mistanke om lekkasje av drivstoff fra havaristen. 

Selve redningsaksjonen er avsluttet, men politiet er fortsatt på stedet for å kartlegge hendelsesforløp og årsak til grunnstøtingen.

Sunnmørsposten melder at fartøyet ligger relativt stabilt, uten noen stor slagside. MS «Holmfoss» var på vei sørover langs norskekysten på veil til Ålesund da uhellet skjedde.

Reefer-skipet «Holmfoss» ble bygget ved Myklebust Verft i 2008. Fartøyet er 81,55 meter langt og 16 meter bredt. Det er eid av det islandske rederiet Eimskip.

Det er ikke første gang «Holmfoss» kommer ut for problemer. Så sent som 10. januar i år fikk skipet motorstans på Stadhavet i kraftig pålandsvind. En halvtime senere fikk man start på maskinene igjen. 

Like før klokken 16 torsdag ble skipet trukket av grunn.

Årsaken til uhellet er ikke kjent.

MS «Holmfoss» er trukket av grunn. Foto: Lizbeth Osnes
MS «Holmfoss» er trukket av grunn. Foto: Lizbeth Osnes

Innrømmet ulovlig samarbeid

Eimskip er i hardt vær hjemme på Island. Onsdag ble det kjent at rederiet innrømmer alvorlige brudd på den islandske konkurranseloven og har fått en bot på 1,5 milliarder islandske kroner, nesten 104 millioner norske kroner. Saken har vært etterforsket siden 2013 og Eimskip innrømmer at de har bedrevet ulovlig samarbeid med Samskip fra 2008 til 2013.

I en kunngjøring fra det islandske Konkurransetilsynet heter det at Samskip fortsatt er under etterforskning på grunn av disse forholdene.