Gå til innhold
Annonse
Kaptein Kai Albrigtsen Foto: Maximilian Schwarz Hurtigruten
Kaptein Kai Albrigtsen Foto: Maximilian Schwarz Hurtigruten

17 år gammel startet han karrieren sin som byssegutt. 37 år senere blir Kai Albrigtsen (54) kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip.

Annonse

Når MS «Roald Amundsen» legger ut på jomfruturen våren 2019, er det ikke bare skipet som skriver historie. Kai Albrigtsen fra Stokmarknes i Vesterålen blir den første i verden som kan titulere seg kaptein på et hybriddrevet cruiseskip.

- Dette er en stor ære og et stort ansvar. Å ta kommandoen på et så unikt skip er uten tvil høydepunktet i karrieren min, sier 54-åringen.

Planlegger tredje skip

Sammen med søsterskipet MS «Fridtjof Nansen» , er MS «Roald Amundsen» under bygging på Kleven verft i Ulsteinvik. De to ekspedisjonscruiseskipene blir utstyrt med store batteripakker, banebrytende grønn teknologi og en rekke andre miljøvennlige løsninger. Skipene blir levert i 2019 og 2020, med et tredje hybriddrevet ekspedisjonscruiseskip med planlagt levering i 2021.

Kaptein Kai Albrigtsen (t.h) under omvisining på MS «Roald Amundsen» under bygging på Kleven Foto: Helge Martin Markussen
Kaptein Kai Albrigtsen (t.h) under omvisining på MS «Roald Amundsen» under bygging på Kleven Foto: Helge Martin Markussen

Med kaptein Kai til rors skal MS «Roald Amundsen» ta med seg gjester til noen av verdens mest spektakulære reisemål - som Antarktis, Alaska, Nordvestpassasjen og ekspedisjonscruise langs norskekysten.

Med plass til bare 500 gjester, vil MS «Roald Amundsen» kunne dra til steder større cruiseskip bare kan drømme om. Miljøteknologien og de grønne løsningene gjør at Hurtigrutens nye skip har fått enorm oppmerksomhet verden over.

- Et eventyr

I friperiodene bruker Albrigtsen mye tid med familien, og friluftsliv i naturskjønne omgivelser hjemme i Vesterålen. Privat er hurtigruteskip byttet ut med hans egen 36 fot store båt som han og familien bruker store deler av året – blant annet til fisketurer i Vesterålen og Lofoten.

- Gjennom mine 37 år i Hurtigruten har jeg opplevd mange utfordringer og fått en helt unik erfaring. Mest av alt er det å jobbe for Hurtigruten som et eventyr. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver eneste dag i hver eneste stilling jeg har hatt. Vi har et unikt og godt arbeidsmiljø. Og ingen dager på «kontoret» er like, sier Albrigtsen.

Les også:
Annonse