Hurtigruten: Pressefoto

Fosen Yard totaloppgraderer to Hurtigruteskip

Hurtigruten og Fosen Yard har inngått en ny storkontrakt. Både MS “Richard With” og MS “Nordlys” skal gjennom totaloppgraderinger på verftet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det fremgår av en pressemelding fra verftet. Kontrakten med Hurtigruten sikrer arbeid ved trøndelagsverftet gjennom lengre perioder både høsten 2018 og våren 2019.

– Dette er en svært gledelig nyhet for alle oss på Fosen Yard. Vi er stolte over å ha vunnet denne store kontrakten i internasjonal konkurranse, sier konsernsjef Anders Straumsheim ved Fosen Yards – der Hurtigruten de siste årene har gjennomført en rekke ombygginger, oppgraderinger og vedlikeholdsarbeid.

– Dette tilsier at Hurtigruten er fornøyde med prosjektene og samarbeidet gjennom flere år. Denne typen jobber er svært viktige for å kunne opprettholde og videreutvikle alle fagdisipliner på verftet, sier Straumsheim.

Først ut er MS “Richard With” som skal til Fosen i november. Skipet, som bærer navnet til Hurtigrutens grunnlegger, vil dermed seile ut av året Hurtigruten feirer sitt 125-årsjubileum i helt ny drakt:

**Samtlige lugarer om bord – både for gjester og mannskap – skal pusses opp og bygges om med nytt interiør og nye bad.

**Alle fellesområder blir pusset opp, med blant annet nye restauranter, barer, oppholdsområder og utendørs boblebad.

**I tillegg til ombygging og oppgradering, vil hovedrestauranten akterut på dekk 4 få nye store panoramavinduer som strekker seg fra dørk til tak.

**Skipet får langt flere suiter enn i dag. Suitene akterut på dekk 6 skal få store panoramavinduer og karnapper der gjestene kan nyte utsikten langs norskekysten.

– Dette er den mest omfattende oppgraderingen av Hurtigrutens skip noensinne. Skipet vil fremstå som flunkende nytt, og gi både reisende på Kystruten og gjester fra hele verden en langt bedre opplevelse enn i dag, sier Tor Geir Engebretsen, konserndirektør for maritime operasjoner i Hurtigruten.

Våren 2019 følger MS “Nordlys” etter. Også hun skal totaloppgraderes fra kjøl til mast ved Fosen Yards, som har gjort flere store prosjekter for Hurtigruten de siste årene.

Begge skipene er spesialbygget for trafikken i Kystruten Bergen – Kirkenes, som de skal trafikkere også fremover.

– Vi er utålmodige etter å komme i gang. Det er bare tiden og veien frem til den nye avtalen med staten starter i 2021. Og det er ikke lett å finne ledig kapasitet på seriøse verft som har god erfaring med passasjerskip. Derfor er vi veldig glade for at vi skal jobbe sammen med Fosen igjen, sier Engebretsen.

PS! Både MS Richard With og MS Nordlys er to av skipene som skal gjennom Hurtigrutens grønne oppgraderingsprogram. Begge skipene skal bygges om til hybriddrift med LNG-motorer og batteripakker. Også disse ombyggingene skal være ferdige før 2021.

Om MS Richard With

Spesialbygget for trafikken i Kystruten Bergen – Kirkenes. Oppkalt etter Hurtigrutens grunnlegger Richard With.

Hjemmehavn: Tromsø
Oppgradert: 2018
Lengde: 121,8 m
Bredde: 19,2 m
Dyptgående: 4,7 m
Gjester: 590