Gå til innhold
MS «Rygerøy» er solgt fra Rødne Trafikk AS til Florø Skyssbåt. I desember vil hun få nytt navn. Arkivfoto: Brødene Aa
MS «Rygerøy» er solgt fra Rødne Trafikk AS til Florø Skyssbåt. I desember vil hun få nytt navn. Arkivfoto: Brødene Aa

Florø Skyssbåt underskrev torsdag kontrakt med rederiet Rødne Trafikk AS om kjøp av hurtigbåten MS «Rygerøy». Fartøyet blir det sjette i flåten. 

MS «Rygerøy» ble bygget hos Brødrene Aa i 2013, og fikk i juni 2020 montert nye motorer, Volvo Penta D13 og IPS 1050. Motorene oppfyller IMO Tier III kravene til NOx-utslipp, og har således installert SCR anlegg for etterbehandling av eksosen. 

Kapasiteten på fartøyet er 48 passasjerer med 2 manns-besetning, men rederiet har planer om å bygge om til i overkant av 60 passasjerer etterhvert. Da med differensiert bemanning. 

Innkjøpet av fartøyet er et ledd i fornying av flåten og det er kjøpt på spekulasjon. Båten er rigget for rute og er også tilpasset for turisme, med et større sightseeingdekk over salongen. Båten har også i en periode vært benyttet som ambulansebåt.

- Vi ønsker å takke Rødne Trafikk AS for er rask og smidig gjennomført handel. De har tatt godt vare på fartøyet til nå, og dette vil vi holde frem med i tråd med våre høye krav til vedlikehold og tilstand på våre fartøyer, skriver Florø Skyssbåt i en pressemelding.. 

Rederiet overtar fartøyet tirsdag 1. desember 2020 i Stavanger.

Endelig navn på fartøyet vil  bli offentliggjort ved overtagelsen.