Gå til innhold
Annonse
Adm. dir. Torkild Torkildsen i Torghatten Nord forteller til Skipsrevyen at det har vært en stor dag både for selskapet, og for alle som er avhengig av dette sambandet. Foto/Video: Sigbjørn Larsen.

Kirsti Jäger Torkildsen, Janne Bordal, Trine Lindborg, Tone Soleng Wilsgaard og Cathrine Granheim er gudmødre for Torghattens fem nyeste ferger som ble døpt på Halhjem i dag.

Annonse

I dag ble alle fergene i sambandet Halhjem – Sandvikvåg døpt. Aldri før har fem ferger blitt døpt på løpende bånd, samtidig som de går i normal rute.

- Dette har vært en stor dag for selskapet, og det har vært en stor dag for alle som er avhengig av dette sambandet, sier adm. dir. Torkild Torkildsen i Torghatten Nord.

- Vi overtok dette sambandet 1. januar i år, og vi er kommet for å bli. Det er viktig for oss å bidra til at sambandet fungerer hver dag, hele året. For samarbeidet i næringslivet i Hordaland og Rogaland er dette sambandet også en livsnerve. E39 er en del av sentralnervesystemet her. Da er vår jobb å sikre at forbindelsen til enhver tid fungerer, sier Torkildsen og fortsetter:

- Stoltheten over å drive fergedrift vises godt på våre ansatte. Etter noen oppstartproblemer, har de ansatte på fergene gjort en formidabel innsats med å sikre kontinuerlig drift. De har stått på langt ut over hva vi kan forlange, og det viser at dette er solide sjøfolk.

Stolte gudmødre

På løpende bånd sto gudmødrene klare for å døpe båtene. Påtroppende ordfører i Bjørnafjorden kommune, Trine Lindborg, er svært fornøyd med de nye fergene.

- Det er særdeles viktig at dette sambandet fungerer slik at vi kan opprettholde samfunnsstrukturen i kommunene rundt Bjørnafjorden. Vi ser at dette ikke bare er viktig i et samferdselsperspektiv, men viktig for hele Vestlandet, sier hun.

Glede over nybygg

Fergene MF «Flatøy», MF «Færøy», MF «Huftarøy», MF «Samnøy»  og MF «Lysøy» er nå høytidelig døpt, og alle gudmødrene ønsket skipene hell og lykke i de farvannene de skal seile i. Fergene har fått navn etter øyer i kommunene Tysnes, Fitjar, Austevoll, Fusa og Os.

Moderne og klimavennlige båter

Passasjerene har allerede merket at de nye ferjene er moderne fartøy. Salongen har store panoramavinduer og tilbyr selvsagt kafévirksomhet og eget lekerom for barn. I tråd med krav stilt i anbudskonkurransen av Statens vegvesen, er fergene klimavennlige, og drives med en kombinasjon av gass (LNG) og batteri. Fergene er bygget med ett stort bildekk, som sørger for en effektiv og sikker om bord- og ilandkjøring. 

Annonse