Endúr Maritime har vunnet kontrakten om å vedlikeholde Kongeskipet «Norge». Foto: Helge Martin Markussen

Endúr Maritime skal vedlikeholde «Norge»

Endur Maritime AS er av Sjøforsvaret tildelt en 4-årig rammeavtale på vedlikeholdstjenester til Kongeskipet «Norge». Avtalen er av oppdragsgiver beregnet til å ha en estimert verdi på ca 50 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Endúr Maritime vant kontrakten gjennom en åpen anbudskonkurranse, og tildelingen har en karensperiode som løper ut 28. februar 2020, heter det i en pressemelding. 

Det er Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) som på vegne av Sjøforsvaret inngår rammeavtalen på vedlikeholdstjenester til Kongeskipet «Norge». Rammeavtalen omfatter både klassing, reparasjoner, vedlikehold og eventuelle oppgraderinger av fartøyet i fireårsperioden som starter umiddelbart etter karensperioden er utløpt.

Daglig leder Jonny Arefjord i Endúr Maritime er svært godt fornøyd med å vinne vedlikeholdskontrakten på Kongeskipet «Norge».

Daglig leder Jonny Arefjord i Endúr Maritime er svært godt fornøyd med å vinne vedlikeholdskontrakten på Kongeskipet «Norge». Foto: Endùr Maritime

- Denne kontraktstildelingen bekrefter Endúr Maritime sin kompetanse på vedlikehold av komplekse og historiske fartøyer med store krav til faglig kvalitet, sier Arefjord og viser til at selskapet i flere år har hatt en lignende avtale knyttet til vedlikehold og oppgraderinger av seilskipet Statsraad Lehmkuhl.  Også seilskuten Sørlandet har vært på kundelisten til Endúr Maritime i løpet av de siste årene.

 Arefjord vurderer slike kontrakter som viktig både kommersielt og faglig.

 - Slike langsiktige rammeavtaler som denne med Kongeskipet «Norge» er viktig for at vi her i landet opprettholder en viktig kompetanse og kapasitet på tradisjonelle, maritime vedlikeholds- og håndverktjenester, sier Arefjord.

Kongeskipet «Norge» er ett av verdens to gjenværende kongeskip, etter at det britiske kongeskipet «Britannia» ble tatt ut av drift i 1997. Det andre er det danske kongeskibet «Dannebrog».