Havnedirektør i Trondheim, Wollert Krohn-Hansen. Foto: Vibeke Blich

- En ny tid har gjort sitt inntog i våre havner

HURTIGBÅTKONFERANSEN 2018: - Den nye tid har gjort sitt inntog i våre havner. Vi beveger oss nå i retning autonomiteten og det digitale, der vi må utvikle nye forretningsmodeller. Det er en ny form for samhandling vi blir utfordret på, og som vi må la oss utfordre på, uttalte havnedirektør i Trondheim, Wollert Krohn-Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hurtigbåtkonferansen 2018 i regi av Hurtigbåtforbundet holdes i teknologihovedstaden for andre gang. Og på programmet står miljøproblematikken, skjerpede krav som følge av internasjonale avtaler og nasjonale målsetninger, og nye og teknologiske fremskritt i fokus.
Innovativt miljø
- Her i Trondheim har vi et fint miljø på NTNU, vi har Sintef Ocean som tungt kompetansesenter, og en høyst oppegående og innovativ industri med flere representanter derfra tilstede her på hurtigbåtkonferansen, fortsatte Krohn-Hansen.

Han understreket gjennomgangsmelodien at om man skal få til å skape vekst for fremtidens sjøtransport, der også "godset reiser kollektivt", så må myndighetene også henge med i den rivende utviklingen.