Gå til innhold
Annonse
Bjørn Juliebø i Furuno viser stolt frem deres nye broløsning
Bjørn Juliebø i Furuno viser stolt frem deres nye broløsning

Nor-Shipping: Svært mange skuelystne har i løpet av uken flokket seg rundt Furuno sin stand for å se deres nye broløsning, Bluebridge. En løsning som passer både for stort og smått.

Annonse

- Det som er nytt er at vi  har laget virtuelle keyboard til Far-2xx8, Far-3000 og fmd ecdis. Dermed har du en en virtuell tvilling av de fysiske keyboardene. Men samtidig beholder vi de gamle, fordi folk vil ha skruknotter for blant annet å kunne justere gain og clutter, forteller Bjørn Juliebø i Furuno Norge til Skipsrevyen.

Fordelen med en slik løsning er at man kan sitte på èn plass og betjene flere radarer samtidig, uten å bevege på seg. Dermed blir arbeidet mer ergonomisk for de som jobber på broen.

- Videre utvikling vil være mot våre fiskeriprodukter som ekkolodd og sonarer,  for å få de inn på samme plattform, legger Juliebø til.

Har lyttet til kundene

En annen, og minst like viktig konsekvens, av den nye teknologien er at dette kan skaleres ned til å gjelde også mindre fartøy.

- Samarbeidet mellom Furuno Japan og et tysk firma gjør at vi har utviklet interface bokser som gjør at de forskjellige elementene kan snakke sammen. Så har vi tatt dette videre, og utviklet det som er blitt vår Bluebridge, sier Juliebø.

Han forteller at utviklingen delvis har kommet til i samarbeid med kunder, som har kommet med ønsker og behov de har i sitt arbeid.

- Vi har dialog med kunder som melder inn sine behov, som vi kanskje ikke har tenkt på. Så har vi funnet løsninger på dette. Det er også et veldig godt retrofit produkt, så det er ikke bare for nybygg, legger Juliebø til.

Med det nye systemet vil Furuno også kunne bevege seg inn på nye markeder med mindre fartøy, blant annet arbeidsbåter.

- Vi kaller det en fornuftig integrasjon, avslutter Juliebø.

Annonse