(Illustrasjonsbilde: Rolls-Royce)

Edison Chouest Offshore har bestilt dekksmaskineri fra Rolls-Royce til fire store fartøy

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rolls-Royce har inngått kontrakt med det amerikanske rederiet Edison Chouest Offshore om levering av dekksmaskineri til fire store ankerhåndteringsfartøy. Fartøyene er designet av North American Shipbuilder Inc. og skal bygges i Brasil av Estaleiro Navship LTDA.

Kontraktsverdien for Rolls-Royce er på 500 millioner kroner.

De fire fartøyene er utviklet hovedsakelig for oppdrag i brasilianske farvann i en åtte års kontrakt med Petrobras, men de fire kraftpluggene er tilpasset operasjoner over hele verden.

Leveransen fra Rolls-Royce består av lavtrykksvinsjer, hekkruller, ankerhåndteringskraner og såkalte anchor launch and recovery systems (A-LARS). Alle mekaniske, hydrauliske og elektriske systemer inngår i leveransen.

- Vi er glade for at Edison Chouest har valgt Rolls-Royce utstyr til disse nye avanserte fartøyene, sier Runar Hjelle, Regional Sales Manager Deck Machinery Anchor Handling & Supply hos Rolls-Royce i Brattvåg på Sunnmøre.

– Teamet vårt her har stor kunnskap om offshoreoperasjoner, og denne kunnskapen har vært avgjørende i samarbeidet med rederiet og designselskapet. Vi gleder oss til det videre samarbeidet med dem, sier Hjelle.

Første leveranse skal finne sted i mars 2015, den siste i januar 2017.