Gå til innhold
Annonse

Boreal signerer tre fergestrekninger i Hordaland

F.v Kjetil Førsvoll (Boreal), Ivan Fossan (Boreal), Karl Inge Nygård (Skyss), Åshild Fossgard Sandøy (Skyss) og Oddmund Sylta (Skyss).  Foto: Skyss
F.v Kjetil Førsvoll (Boreal), Ivan Fossan (Boreal), Karl Inge Nygård (Skyss), Åshild Fossgard Sandøy (Skyss) og Oddmund Sylta (Skyss). Foto: Skyss
Annonse

Boreal Sjø AS og Hordaland fylkeskommune har i dag signert kontrakt om drift av tre fergesamband i Hordaland. Det skriver rederiet i en pressemelding. 

Kontrakten omfatter sambandene Kvanndal – Utne, Utne – Kinsarvik og Skånevik – Matre – Utåker. Kontrakten har oppstart 1. januar 2020, og har en varighet på 9 år med ett års opsjon.

- Å bli foretrukket som operatør for disse tre sambandene er en tillitserklæring. Vi gleder oss til å jobbe sammen med oppdragsgiver for å skape et godt tilbud til det beste for alle reisende på sambandene, sier Kjetil Førsvoll, styreleder i Boreal Sjø AS i meldingen.

Fornyelse og modernisering

I konkurransen ble det stilt strenge miljøkrav, noe som innebærer omfattende reduksjon i CO2-utslipp, forbruk av drivstoff og energibruk.

Les også: Miljøpris til Hordalands fergekrav

Boreal har den nyeste fergeflåten i Norge, og har gjort betydelige investeringer i ny teknologi.

-Vi ser fram til å få bidra til fornyelse og modernisering av fergedriften i fylket. Dette anbudet passer veldig godt med Boreal sitt mål om å være ledende på miljøvennlig fergedrift, sier Førsvoll.

Sambandene skal driftes elektrisk med en andel strøm fra land. Det gir en vesentlig miljøforbedring med 92 prosent reduksjon av CO2-utslipp, og 74 prosent reduksjon av det totale energiforbruket. Fergene i sambandene vil bli universelt utformet og tilpasset nye krav.

Også betalingsløsningene for de reisende vil moderniseres, med økt grad av automatiserte betalingssystemer.

Ny i Hordaland

For Boreal Sjø AS betyr denne kontrakten nytt område og ny oppdragsgiver. Det er tre ferger som skal settes i drift i Hordaland.

- Fra før har vi betydelig virksomhet både på sjø- og landsiden i fylkene lenger nord. Denne kontrakten åpner nye dører for Boreal, og vi styrker nå vår posisjon som en av de viktigste leverandørene av kollektive transporttjenester, sier Førsvoll.

Annonse