Sjøfartsdirektør Olav Akselsen

Bekymret for kvaliteten på maritim utdanning

Sjøfartsdirektør Olav Akselsen er bekymret for kvaliteten på maritim utdanning i Norge, etter 150 avvik i forbindelse med revisjoner de 2 siste årene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Dersom kvaliteten på Norsk maritim utdanning er for dårlig, vil dette også svekke omdømme til Norge som en kvalitetsnasjon innen shipping, sa Olav Akselsen i forbindelse med Sjøsikkerhetskonferansen i Haugesund.

Bakgrunnen for bekymringen er at det i perioden fra 2010 til 2012 er avdekket 150 avvik i forbindelse med revisjon av 25 utdanningsinstitusjoner. Avvikene går på brudd på internasjonale minimumskrav.

- Går kvaliteten ned, som disse funnene dessverre kan tyde på, gir dette også dårligere utdanning for de som går på disse skolene. Dette er uholdbart og må endres, sier Akselsen.

Årsakene til denne utviklingen kan være mange, men manglende rekruttering av fagfolk og mangelfulle systemer kan være noe av årsaksbilde. Nå må noe gjøres.

- Sjøfartsdirektoratet kommer til å ha fokus på dette i tiden fremover, samtidig som vi forventer at skolene selv også gjør grep for å snu utviklingen, sier Akselsen.