Gå til innhold
Annonse
Foto: Odfjell SE
Foto: Odfjell SE

Odfjell SE la onsdag frem resultatene for tredje kvartal. De viser et underskudd før skatt på minus 0,5 millioner dollar. Det er en forbedring fra et underskudd på 30 millioner dollar samme periode i fjor.

Annonse

Omsetningen endte på 214 millioner dollar.  

I kvartalsrapporten skriver selskapet at tredje kvartal ble påvirket av den vanlige sesongmessige nedgangen i volum, samtidig som ratene holdt seg stabile. Markedet har i etterkant normalisert seg, og Odfjell SE anser økningen i volum samt forbedrede råolje- og produkttankmarkeder som oppløftende. 

- Dette vil ha en positiv påvirkning på vårt marked fremover. Vi blir også oppmuntret av den kontinuerlige forbedringen av kontraktsratene og at kundene aksepterer innføring av potensielt høyere bunkerkostnader relatert til IMO 2020. Vi forventer å rapportere forbedrede resultater i fjerde kvartal', sier Kristian Mørch, CEO i Odfjell SE i en pressemelding. 

EBITDA endte på 51 millioner dollar.  

I løpet av tredje kvartal tok også rederiet levering av av «Bow Orion», verdens største og mest energieffektive kjemikalietankskip i rustfritt stål.

Les også:
Annonse