Gå til innhold
Annonse
"Iris Glory" er en del av Avance-flåten: Foto: MarineTraffic.com
Annonse

Det Oslo Børs noterte Avance Gas Holding Ltd på Bermuda som ledes fra Oslo vil kjøpe samtlige aksjer i Aurora LPG Holding ASA i Oslo.

Det norskledede Bermuda-gasstankrederiet byr 0,574 Avance-aksjer for hver Aurora-aksje, noe som basert på fredagens sluttkurs på Oslo Børs tilsvarer kroner 60 pr. Aurora-aksje.

Mandag spratt Aurora-kursen opp på Axess-listen ved Oslo Børs, og var midt på dagen omsatt til kroner 58,75. Det er opp kroner 8,75 eller 17,5 prosent i forhold til sluttkursen på børsen fredag. Kursen på Avance gikk opp kroner 0,50 og ble midt på dagen i dag omsatt for kroner 105,00. Den var en periode opp til 106,50, men gikk ned igjen senere på dagen.

Kjøpstilbudet fra Avance tilsvarer en bonus på ca. 20 prosent. Dersom samtlige Aurora LPG-aksjonærer godtar budet, vil Avance Gas Holding utstede 16.547.490 aksjer som betaling.

En full overtagelse vil føre til at Avance Gas Holding Ltd. blir verdens nest største LPG-rederi med store 17 skip, kun med BWGas (tidligere Bergesen d.y.) som sin overmann.

Et flertall av analytikere www.skipsrevyen.no har snakket med vurderer ikke budet som godt, og mener stort sett at budet gått kunne ha vært bedre. Andre analytikere peker på at Aurora-aksjene ikke spesielt likvide, og at Avance er et mer lønnsomt selskap. Konklusjonen deres er at budet er rimelig bra.