Prosjektet fikk god mottakelse da Jorunn Lindøe og Anders Friisk sammen presenterte det for IMO. Foto: Sjøfartsdirektoratet

Automatiserer viktige sertifikater

Sjøfartsdirektoratet vil automatisere utstedelse av sertifikater som dokumenterer at et rederi har tilstrekkelig forsikring til å dekke eventuelle erstatningskrav etter oljesøl (CLC og CLB sertifikater). Dette vil ha stor verdi for rederiene, forsikringsselskapene og Sjøfartsdirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det opplyser Sjøfartsdirektoratet på sine nettsider.
– Den nye løsningen vil blant annet gi oss økt datakvalitet, og en mulighet til å utstede disse sertifikatene hele døgnet. Løsningen vil i første rekke være av stor verdi for rederiene, som vil spare tid på å administrere sertifikatene. De slipper også å tenke på å ha sertifikatene fysisk om bord, da de hele tiden er tilgjengelig digitalt, forteller seniorrådgiver Jorunn Lindøe i Sjøfartsdirektoratets IT-avdeling.

Under arbeidet med å utvikle den automatiserte løsningen har Sjøfartsdirektoratet et tett samarbeid med forsikringsselskapene Gard og Skuld. Ett eller to rederier skal også delta når løsningen skal testes ut.

Internasjonal interesse

– Det er stor interesse internasjonalt for utviklingsarbeidet vi er i gang med. Blant annet ønsker Gard og Skuld at løsningen vi nå lager skal bli en internasjonal standard, sier Lindøe. Sammen med kollega Anders Friisk presenterte hun prosjektet i FNs maritime organisasjon, IMO 23. april i år. Der fikk det god mottakelse.

Tidligere i år ble prosjektet presentert i International Group of P&I Clubs, en internasjonal sammenslutning av de største marine forsikringsselskapene i verden.

– Vi jobber nå videre med presentasjon og informasjon om løsningen for de andre nordiske landene, sier Lindøe.