Fra venstre: Hanne Karin Bruaas, Møyfrid Ringereide og Svein Arild Dale er blide medarbeidere ved Havyard. Foto: Laila Indrebø

Alle tilbake i jobb hos Havyard

Med et dusin ferger og verdens største brønnbåt i ordreboken har alle de ansatte ved Havyard i Leirvik fått jobbene sine tilbake. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havyard Ship Technology AS har i tillegg til ny-fergen MF “Husavik” som skal trafikkere strekningen fergesambandet Husavik – Sandvikvåg, 12 kommende ferger i sin ordrebok. Disse skal leveres innen 1. januar 2020. 

– Vi er ikke de eneste som har hatt noen tunge år bak oss. Nå ser ting lysere ut og samtlige av de som har vært permittert hos oss er i jobb igjen, sier daglig leder Lasse Stokkeland til Skipsrevyen. 

Stokkeland opplyser også at mange av de som sluttet har funnet veien tilbake, og at det i alt er om lag 700 personer tilknyttet konsernet. – Det krever at vi jobber hardt og langsiktig for arbeidsplassene, påpeker han. Utover fergene til Fjord1 står blant annet verdens største brønnbåt, som skal leveres til Sølvtrans, på ordrelisten. 

Daglig leder Lasse Stokkeland. Foto: Laila Indrebø

Han er også optimistisk når det gjelder leveringen av de kommende fergene. – Vi ble valgt på kvalitet og pris.”Husavik” brukte vi 16 uker på fra den kom på plass hos oss, rett over nyåret. Vi har vist at vi kan levere. Det vil vi fortsette med, sier Stokkeland. 

Hjørnesteinsbedrift

Møyfrid Ringereide., som jobber ved verftet, er fornøyd med at de forrige uke kunne levere sin aller første ferge på 40 år, og syntes dåpen var en fin markering av det de har fått til sammen i Leirvik.

– Verftet er uten tvil den største arbeidsplassen i distriktet vårt som vi både satser på og setter vår lit til. De bidrar selvsagt også sterkt til vekst og utvikling for nærliggende næring og arbeidsplasser, og at ordrebøkene nå er tettskrevne er fantastisk, smiler hun.