Gå til innhold
Annonse
Vi har sett på årets mest leste saker. Her er de fem mest leste
Vi har sett på årets mest leste saker. Her er de fem mest leste

2019 er straks historie. Vi har sett på hvilke saker som dere lesere var mest opptatt av i året som gikk. Her er plassene 5 -1

Annonse

 

Nummer 5: 

I januar 2019 overtok Torghatten fergesambandet Halhjem - Sandvikvåg i Hordaland fra Fjord1. Det skjedde ikke uten problemer. Forsinkede ferger fra verftene førte blant annet til en rekke innstilte avganger. Administrerende direktør i Torghatten, Torkild Torkildsen, var skuffet og varslet millionsøksmål i januar.   

Nummer 4: 

I januar ble også Kjell Inge Røkkes nye krillskip døpt i Ålesund. «Antarctic Endurance» blir Aker BioMarines flaggskip innen energieffektiv fangst og operasjon og er et resultat av det ypperste innen norsk maritim skipsbygging og innovasjon. Det var en nyhet som også leserne våre i utlandet var opptatt av, og endte på plass nummer fire. 

Nummer 3: 

På bronseplassen dette året finner vi en sak som kom i kjølvannet av «Viking Sky»-hendelsen i Hustadvika. Ekspertene fra MAN som undersøkte årsakene til motorhavariet, bekreftet i mars at årsaken til motorhavariet var lave smøreoljenivåer.

Nummer 2:

På sølvplass finner vi en hendelse som skjedde på en av årets siste dager. Lørdag 28. desember havarerte og sank den knapt ett år gamle MS «Fay» nordøst av Honningsvåg. Hele mannskapet på 12 ble heldigvis reddet uten fysiske skader, takket være rask reaksjon fra mannskapet på Sea King helikopteret fra Banak i Lakselv. Da var det svært mange som ville lese mer om fartøyet som hadde forlist, og båtomtalen av «Fay» ble årets nest mest leste sak. 

Les mer: Båtomtale MS «Fay»


Nummer 1: 

Årets desidert mest leste sak handlet om Ship of The Year. I januar avslørte vi hvilke tre skip som var i finalen av kåringen. Der hadde vi også en uformell avstemning av hva som var dere lesere sin favoritt. Tusenvis av dere var med.

Annonse