Boreriggen «COSL Promoter». Foto: COSL
Boreriggen «COSL Promoter». Foto: COSL

Tre statsråder må svare om Equinors kontraktdildeling

I slutten av august tildelte Equinor to kontrakter til det kinesiske riggselskapet Cosl med en verdi på 389 millioner dollar, eller rundt fire milliarder kroner. Nå stiller flere stortingsrepresentanter spørsmål rundt tildelingen.

Publisert

Både utenriksministeren, olje- og energiministeren og næringsministeren må svare på spørsmål fra fire stortingsrepresentanter.

- Er statsråden komfortabel med avtalene Equinor har inngått med det kinesiske selskapet Cosl, gitt at selskapet ikke har vurdert avtalene opp mot verken sikkerhetsloven eller den nye sikkerhetspolitiske situasjonen Norge står i, eller vil regjeringen ta initiativ til å involvere Nasjonal sikkerhetsmyndighet (og evt. andre) for å forsikre om at Norges sikkerhet og interesser er ivaretatt? spør Christian Tybring-Gjedde (FrP) i sitt spørsmål til utenriksminister Anniken Huitfeldt (AP). 

I spørsmålet påpeker Tybring-Gjedde at en av dem som har reagert på avtalen er toppsjefen i Dolphin Drilling som sier at kinesisk-eide borerigger nå får rundt 40 prosent av den flytende borekapasiteten på norsk sokkel, med all tilgang til kritisk norsk infrastruktur. 

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk