Tre rigger til kai

Hele tre rigger ligger i disse dager til kai hos Westcon i Ølensvåg. Samtidig har skipsreparasjonsavdelingen fullt opp med arbeid på fiskebåten ”Kvalstein”, standbyskipet ”Stril Tender” og den staselige seilskuta ”Statsraad Lehmkuhl”.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tirsdag kom Seadrills ”West Alpha” til Westcon for installasjon av nytt utstyr. Fra før er verftet i full gang med ferdigstillingen av Saipems nye boregigant ”Scarabeo 8”, en stor jobb som fortsetter fram til høsten. Oppgraderingen av flotellet ”Floatel Superior” er fullført, og riggen venter nå på å komme ut på Ymefeltet.

Selv for et aktivt verft som Westcon, er det langt fra dagligdags at hele tre rigger ruver langs kaiområdet i Ølensvåg. Gledelig er det også at skipsreparatørene våre har hendene fulle med oppgraderinger og reparasjoner på fiskebåten ”Kvalstein”, standbyskipet ”Stril Tender” og Bergens stolthet, den majestetiske seilskuta ”Statsraad Lehmkuhl” fra 1914.

– Vi har veldig høy aktivitet om dagen, og har rundt 1400 personer i arbeid. De mange oppdragene viser at Westcon er et attraktivt verft som både rigg- og skipskunder kommer tilbake til. Vi er selvsagt glade for tilliten kundene viser oss, uttaler administrerende direktør Øystein Matre.

Han legger til at også Westcon Karmsund har mye å gjøre i tørrdokken for tiden.

– Elektron 2 ligger nå i dokken på Karmsund, sier Matre.