Hurtigruten i dokk - minutt for minutt, del 2

For litt over en uke siden publiserte vi et videoklipp med Hurtigruten MS Nordnorge på vei i dokk hos Wescon. Her kan du se del 2 av prossesen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Westcon Yard i Ølensvåg filmet dokkingen av Hurtigrutens MS Nordnorge, og filmklippet ble i løpet av kort tid sett av over 5500 ganger.

- Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på filmklippet som viser inndokkingen av Hurtigruten. Derfor bestemte vi oss for å dokumentere resten av oppholdet ved verftet. Vi håper slike filmer kan få ungdom nysgjerrige på de mange spennende oppgavene innenfor verftsbransjen, sier Georg Matre i Westcon Yard.

Båten gjennomgikk normalt vedlikeholdsarbeid. Det handler om spyling, maling, stål- og rørarbeid, mekanisk arbeid og en del innredningsarbeid.

- I løpet av et slikt intensivt opphold er det mange arbeidere i sving. Selv om det er ordinære oppgaver for oss er det ekstra spennende med et stort, kjent skip i dokken.

- Det er alltid kjekt å ha hurtigruter ved verkstedet, dette er skip som er veldig kjente blant folk også utenom skipsfartsnæringen og MS Nordnorge var en spesiell populær gjest etter TV-programmet på NRK. Vi har nå sendt henne av gårde for å fortsette i ordinær rute etter at verkstedoppholdet ble ferdig til planlagt tid, sier Matre.