Arkivfoto

Flatt for Solstad

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ratenivået i spotmarkedet i Nordsjøen har vært varierende i annet kvartal i år og på nivå med tilsvarende periode i 2013.  Markedet har ikke utviklet seg som forventet   Dette skyldes periodevis lav aktivitet kombinert med for mye tilgjengelig tonnasje. På kort sikt forventes ikke store endringer i ratenivået i spotmarkedet i Nordsjøen. I de øvrige markeder tror Solstad Offshore ASA i Skudeneshavn på et godt marked for moderne tonnasje.

Regnskapet for annet kvartal og første halvårbærer tydelig preg av et labert spotmarked, men rederiets kontraktsdekning sørger for at tallene totalt sett er noenlunde brukbare.

Driftsinntektene for annet kvartal var 854 millioner kroner, mot 872 millioner for tilsvarende periode i 2013.I hele første halvår var driftsinntektene 1680 mot 1670 millioner kroner. Ebitda første halvår var 737 millioner, mot 708 millioner.

Konsernets resultat før skatt i første halvår ble et overskudd på 307 millioner kroner, mot 223 millioner for første halvår 2013.

Resultat for annet kvartal i år isolert sett ble 93 millioner, mot 196 tilsvarende periode i 2013.

Sammenlignet  med 1. halvår 2013 er konsernets flåte redusert med  to mindre ankerhåndteringsskip og to konstruksjonsserviceskip gjennom salg.  Det er tatt levering av ett  konstruksjonsserviceskip i juni 2014.

For perioden fra  utgangen av juli og ut året ligger kontraktsdekningen på 66 prosent.  Tar rederiet også med opsjoner stiger kontraktsdekningen til 73 prosent.  Tilsvarende tall for 2015 er henholdsvis 44% og 61%.

Justert for effekten av endret flåte viser alle trer segmentene høyere inntekter enn for tilsvarende periode 2013.  Inntektsøkningen i PSV-segmentet skyldes høyere rater og noe bedre utnyttelse av flåten. Konstruksjonsservicesegmentet er påvirket av høyere US-dollar kurser, samt høyere rater på enkelte kontrakter. I ankerhåndteringssegmentet har ratenivået vært noe høyere sammenlignet med første halvår i fjor.

Ved utgangen av annet kvartal besto Solstad-flåten av 48 heleide og deleide skip,  hvorav ett nybygg.

Sammensetningen av flåten av som følger; 20 konstruksjonsserviceskip, inkludert en derrick lay barge DLB, 19 ankerhåndteringsskip og ni plattformforsyningsskip.

Ni av fartøyene opererer på brasiliansk kontinentalsokkel, fem i Mexicogulfen, to i Australia , fem i Asia, ett i Vest-Afrika, tre i Middelhavet og 22 i Nordsjøområdet.

Flåten opereres og administreres fra kontorer i Skudeneshavn, Aberdeen, Rio de Janeiro og Singapore.