Trålerrederiet Volstad AS i Ålesund har inngått kontrakt på nybygg.

Volstad AS, som er ett av Ålesunds eldste og mest veletablerte fiskebåtrederier, har besluttet å fornye sin frysetråler ”Volstad” i et nybygg. Det er inngått byggekontrakt med TERSAN Shipyard i Tyrkia. Båten er utviklet av Skipsteknisk AS i nært samarbeid med rederiet, og er av ST-116L design.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Reder Eivind Volstad legger stor vekt på at nybygget får en grønn miljøprofil. Lavt energiforbruk, som i tillegg imøtekommer de strengeste utslippskrav, er her en viktig faktor. I tillegg vil all fangst bli tatt vare på. Fabrikken vil utrustes for produksjon av hodekappet og sløyd fisk. Avfall fra fabrikk vil bli produsert til høyverdig fiskemel og fiskeolje.
Båten er utformet etter strenge helse-, arbeidsmiljø- og sikkerhetskrav for mannskap. Høy comfort klasse i lugarer og annen innredning, skal sørge for økt trivsel om bord.
Det er utviklet en ny skrogform hvor minimal skrogmotstand er nøye balansert opp mot plassbehov og sjøegenskaper. Nybygget får en lengde på 74,7 meter, en bredde på 15,40 meter og vil ha en innredning for 32 personer.
Levering av nye ”Volstad” vil skje i mars 2013.