Fra v; Asle Strønen, HKH Kronprins Haakon, Kolbein Rege, Gunvor Ulstein, Sigurd Viseth, Johan Jørgensen Årreberg og nærings- og handelsminister Trond Giske.

M/S ”Seven Viking” vant SHIP OF THE YEAR 2013

Eidesvik Seven AS Eidesvik Offshore ASA og Subsea 7 S.A. (50/50) sitt avanserte og innovative IMR-fartøy vant fagbladet Skipsrevyens prestisjetunge SHIP OF THE YEAR 2013 under Nor-Shipping i Oslo tirsdag 4. juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Prisen ble delt ut av nærings- og handelsminister Trond Giske til Kolbein Rege som representerte eierskapet, samt Gunvor Ulstein og Sigurd Viseth som representerte bygge- og designerselskapet.

Nybygget er et prototype IMR-fartøy (Inspection, Maintenance and Repair) utviklet av Ulstein Design & Solutions i nært samarbeid med Eidesvik og Subsea 7. Skroget ble levert fra JSC Zaliv Shipyard i Ukraina.

Se videoklipp på Youtube.com

I utviklingen av SX148-designet ble det tatt utgangspunkt i skipets arbeidsdekk, området der arbeidet som er skipets hovedformål utføres. Dette området består av et utvendig lastedekk, samt en hangar med moon pool og modulhåndteringstårn, et innvendig lasteområde og et ROV-område. Alt dette er knyttet sammen med et omfattende skinnesystem som kan frakte moduler og verktøy mellom de ulike områdene.

Juryen la vekt på hennes tekniske spesifikasjoner i sin begrunnelse, og nevnte blant annet operasjonene M/S “Seven Viking” hovedsakelig skal gjennomføre. Disse er å installere subsea-strukturer, vedlikeholde og reparere subsea-kontrollsystemer, reparere og skifte ut riser-systemer og flowlines, tie-in av rørlinjer og umbilicals, scale treatment av subsea-brønner, samt ROV-inspeksjoner. Dette vil hovedsakelig skje på den norske kontinentalsokkelen og på de grunnere havområdene i den sørlige delen av Nordsjøen, hvor hun vil operere for Statoil de nærmeste fem år.