Seks av Siem Offshore sine nye supplyskip er designet av Wärtsilä Ship Design Norway på Fitjar.

Siem Offshore velger Wärtsilä for fire nye forsyningsskip

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Wärtsilä er igjen valgt som leverandør når Siem Offshores bestiller fire nye LNG-drevne forsyningsskip. Leveransen omfatter design og integrering av løsninger til fire LNG-drevne (naturgass) supplyfartøy (PSV).

Skipene skal bygges ved verftet Remontowa Shipbuilding i Polen. Wärtsilä signerte november 2012 og august 2013 de to første avtalene om design og utstyr til en VS 4411 LNG PSV til Siem Offshore, og det er nå inngått avtale om leveranse av design og utstyr til ytterligere fire skip. Per i dag har Wärtsilä levert design og utstyr til nær halvparten av skipene til rederiet Siem Offshore.

Fartøyene blir 89, 2 meter lange og skal leveres fra tredje kvartal 2015 til andre kvartal i 2016. De skal benyttes i bore- og produksjonsaktiviteter i Nordsjøen. Fartøyene får et mannskap på 25 personer.

Ordren understreker Wärtsiläs sin status som foregangsbedrift i markedet for LNG PSV-design. I løpet av det siste året har fire viktige oljeselskaper, Statoil, Total, Shell og Lundin, valgt Wärtsiläs LNG PSV-design og integrerte løsning for sine anbud i Nordsjøen.

”Selv om VS 4411 LNG PSV er nært beslektet med mange av våre andre PSV-design, har vi gjort flere forbedringer under vannlinjen og vi har store forhåpninger til at nettopp dette designet vil kunne vise til svært gode drivstoffbesparelser. Ved lignende prosjekter har vi sett opp til 15% lavere drivstofforbruk og tatt i betraktning at skipene også kan drives av LNG, har dette prosjektet en svært miljøvennlig profil”, sier Ove Wilhelmsen som leder Wärtsilä sitt designkontor på Fitjar.

Om leveransen:

Kontrakten omfatter Wärtsiläs VS 4411 LNG PSV-skipsdesign, et komplett dieselelektrisk system med Wärtsilä dual-fuel generating sets, Wärtsilä LNGPac system for lagring og håndtering av LNG. Kontrakten omfatter også komplett elektro- og automasjonssystem som inkluderer en firedelt Wärtsilä LLC-løsning (Low Loss Concept). Wärtsilä LLC vil bidra til at skipet oppfyller høyest mulig ERN (Environmental Regularity Number) av 99.99.99.99. ERN er en måling på fartøyets evne til å opprettholde posisjon og normal drift under visse typer værforhold.