Solstad Offshore kontraherer nytt fartøy hos STX OSV

Solstad Offshore ASA (SOFF) har inngått kontrakt med STX OSV AS for bygging av et konstruksjonsservice skip (CSV) av typen OSCV 03.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontraktsverdi for skipet er ca. NOK 600 mill. og skal leveres fra verft i løpet av 2. kvartal 2014. SOFF har videre inngått en 5 år fast befraktnings avtale for skipet med Reach Subsea ASA med oppstart ved leveringstidspunktet fra verft. I tillegg har befrakter opsjon på å forlenge kontrakten med ytterligere 3 x 1 år. Den faste perioden av avtalen representerer en verdi på om lag NOK 650 mill.

Reach Subsea representerer en ny kunde for Solstad Offshore, og er et spennende tilskudd i et voksende subsea marked. Selv om selskapet er nytt, er menneskene og teamet godt kjent for Solstad Offshore og for aktørene i subsea markedet.

Skipet er 121 meter langt, 23 meter bredt og har et arbeidsdekk på omlag 1.300 kvadratmeter. Fartøyet vil bli utstyrt med en subsea kran med 250 tonns løftekapasitet og lugar kapasitet til 100 personer. Skipet er designet i henhold til de nyeste miljøstandarder med fokus på lavt drivstofforbruk, og er i samsvar med Det Norske Veritas '(DNV) Clean Design krav.

Reach Subsea vil integrere den fremste ROV- og undervannsteknologien på markedet i fartøyet for effektive og driftssikre offshore operasjoner. Gjennomgående valg av moderne teknologiske løsninger på både skip og utstyr vil sikre høy pålitelighet og sikkerhet selv i utfordrende værforhold. Spesifikasjoner på skip og utrustning, samt valg av rederi er i tråd med selskapets langsiktige strategi om å opprettholde kvalitet i alle ledd.

«Vi er tjent med en solid skipsoperatør, og nettopp Solstads erfaring med drift av avanserte offshoreskip kombinert med Reach Subsea sin kompetanse på subsea operasjoner vil danne grunnlaget for ett topp moderne og fremtidsrettet subsea spread i 2014. Et teknisk team er allerede på plass mellom partene, og vi ser frem til å jobbe sammen med Solstad og STX i byggeperioden» sier daglig leder i Reach Subsea, Kåre Johannes Lie.

Skipet vil bli operert fra Reach Subsea sitt hovedkontor i Haugesund og er en bekreftelse av selskapets plan om å danne en sterk norsk undervannsaktør med fartøy, utstyr og personell av høyeste kvalitet.

Med denne nye kontraheringen vil Solstad Offshore eie og drive 21 konstruksjonsskip, hvorav 2 er under bygging, som alle har kontrakter med subsea selskaper world wide. I tillegg består Solstad-flåten av 22 ankerhåndteringsskip (AHTS) og 9 plattformsupplyskip (PSV).