Tide Sjø velger Oma Baatbyggeri

Mandag 6. desember signerte daglig leder Gustav Oma ved Oma Baatbyggeri AS og adm.direktør Ivan Fossan i Tide Sjø kontrakt om bygging av to hurtigbåter til hurtigbåtruteneSogn og Fjordane – Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Partene er samtidig enige om en opsjonsavtale på ytterligere to hurtigbåter til ruter i Sogn og Fjordane.
Tide Sjø i vant i høst anbudskonkurransen på drift av hurtigbåtrutene mellom Sogn og Fjordane og Bergen for perioden 1. mai 2012 – 30. april 2020 (22) – et anbud med høye krav til passasjerkomfort, regularitet og punktlighet.
Det var flere verft med i konkurransen om byggeoppdragene. Tide Sjø valgte til slutt å bygge videre på de gode erfaringene med
Oma Baatbyggeri sine to siste leveringer til rederiet: ”Tideekspress” som går i rute mellom Ålesund – Valderøy - Hareid og ”Tideadmiral” som tidligere i år ble satt inn i Flaggruten mellom Bergen og Stavanger. Begge disse hurtigbåtene er svært godt mottatt av kundene.
Med flere tiårs erfaring med aluminium hurtigbåter har Oma Baatbyggeri etter hvert utviklet klassens mest driftsøkonomiske hurtigbåter. Siden bygg nr 467 ble levert i 1974 har det tradisjonsrike verftet utviklet nye skrogtyper i aluminium og tatt i bruk teknologi som gir store reduksjoner i brennoljeforbruket. Noe som igjen gir en betydelig miljøgevinst bl.a. ved reduserte CO2- og NOx-utslipp.
Daglig leder Gustav Oma forklarer at de gode resultatene skyldes:
• Hver enkelt båt er spesielt designet og optimalisert.
• Kontinuerlig utvikling og bruk av nye aluminiumsprofiler, materialer og utstyr for å redusere vekt.
• Aluminium gir både svært gode sjøegenskaper og lav vekt på ferdig båt.
I tillegg til å utvikle båter med gode fartsresultater og lavt brennoljeforbruk er vi også svært fornøyde med at vi samtidig fortsetter å opprettholde og forbedre de gode sjøegenskapene, kvaliteten og den høye passasjerkomforten som Oma Baatbyggeri sine båter er kjent for.
Vi jobber målrettet for stadig å forbedre produktene våre og gleder oss stort over kontrakten på to nye båter til Tide Sjø.
Adm.direktør Ivan Fossan ser frem til et godt samarbeid med Sogn og Fjordane fylkeskommune om driften av de fire hurtigbåtrutene og er glad for at en viktig milepæl i planleggingsarbeidet nå er passert.
Oma Baatbyggeri er en solid og kreativ leverandør som er kjent for å levere det de lover. Nå begynner vi å glede oss til den dagen vi skal presentere de nye hurtigbåtene for passasjerene i hurtigbåtrutene mellom Sogn og Fjordane og Bergen.