Verftseier Rolf Fiskerstrand er styremedlem i Norsk - Russisk Handelskammer.

NRHK – et ledende bedriftsnettverk på Russland

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norsk-Russisk Handelskammer (NRHK) ble etablert i
2003 av norsk og russisk næringsliv. Kammeret arbeider for økt samhandel mellom Norge og Russland. Nå inviterer man til et forretningsforum (NRBF) i Moskva.

Selv om både Norge og Russland er rammet av restriktive tiltak med begrensinger i handelen, arrangerer Norsk – Russisk Handelskammer (NRHK) og Den russiske føderasjonens kammer for handel og industri (CCI of Russia) et norsk-russisk forretningsforum (NRBF) i Moskva 10. og 11. desember 2014. Dette er det fjerde NRBF som avholdes.

Norge og Russland har nære relasjoner i grensenære områder, innenfor ulike fagområder, og ikke minst innen bilateral næringsvirksomhet. I løpet av ti år har samhandelen doblet seg. Medlemsorganisasjonen NRHK arbeider daglig med nettverksbygging og andre tiltak for å stimulere til økt næringssamvirke mellom Norge og Russland. En sentral møteplass for industrien i dette arbeidet er Norwegian-Russian Business Forum (NRBF) som avholdes annethvert år i Oslo og Moskva. NRBF arrangeres i nært samarbeid med Russlands føderale handelskammer, og ble sist arrangert i Oslo i 2012.

– Vi kan ikke forsvinne ut av markedet fordi det oppstår konflikter mellom myndighetsaktører, for så å dukke frem igjen når forholdene har roet seg. Menneskene som bærer næringsrelasjonene mellom våre to land legger veldig godt merke til hvem som blir borte og hvem som viser stayerevne. Våre medlemsforetak er både investert i markedene og har langsiktige perspektiver i sine engasjementer. Selv om det er ekstra krevende tider nå, så gjennomfører vi NRBF, sier styreleder Liv Monica Stubholt i NRHK. – Vi inviterer derfor norsk industri til å vise sitt engasjement og langsiktighet ved å delta i Moskva.

Handel tillat og ønskelig

– Det er raskt gjort å ødelegge næringsrelasjoner det har tatt tiår å bygge opp. Norske foretak inngår imidlertid også i disse sanksjonstider kontrakter med russiske partnere, og russiske selskap opererer på norsk sokkel i Barentshavet. Jeg ønsker derfor å understreke at all handel som ikke er underlagt restriktive tiltak både er tillatt og ønsket, sier daglig leder Jarle Forbord.

Arrangementet starter med mottakelse for alle deltakere i den norske ambassaden 10. desember og Forumsdagen 11. desember avholdes på Hotell Metropol i Moskva. Påfølgende dag reiser deltakerne til Kaluga for presentasjon av Russlands største logistikksenter for vei- og bane. I tillegg vil det bli arrangert møter mellom norske og russiske potensielle samarbeidspartnere.

Se www.nrbf2014.com for ytterligere informasjon.